Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 17

Daviso taurėje – britų fiasko ir naujojo reitingo lyderio kluptelėjimas

Didžiosios Britanijos tenisininkai buvo įvardijami favoritais patekti į finalinį Daviso taurės etapą, tačiau atrankinėse grupės varžybose jiems nepadėjo net ir namų sienos – Glazge britai patyrė antrą nesėkmę iš tiek pat galimų ir prarado net ir teorinius šansus žengti tolyn.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Penktadienį į dar vieną dramą įsipainiojusiems britams ir vėl nepavyko išlipti sausiems – jie rezultatu 1:2 nusileido Nyderlandams ir tikrai nebeužims pirmos arba antros vietos D pogrupyje, garantuojančios vietą finaliniame etape.

Šeimininkai lemiamą seriją pradėjo užtikrintai – Danielis Evansas (ATP-25) rezultatu 6:4, 6:4 įveikė Talloną Griekspoorą (ATP-48). Netikėtumas užfiksuotas antrajame mače, kai Cameronas Norrie (ATP-8) neturėjo jokių šansų prieš Boticą Van De Zandschulpą (ATP-35) – 4:6, 2:6.

Lemiamoje dvejetų akistatoje Andy Murray ir Joe Salisbury antrą kartą iš eilės turėjo progą tapti didvyriais, tačiau ir vėl pralaimėjo – 6:7(0), 7:6(6), 3:6 prieš Wesley Koolhofą ir Matwe Middelkoopą.

Po šio susitikimo tapo aišku, kad į finalinį aštuonetą žengia JAV ir Nyderlandai. Pastarieji į Daviso taurės finalus sugrįžta pirmą kartą nuo 2005 metų.

Netikėtumas užfiksuotas ir Valensijoje, kur B grupės šeimininkė Ispanija 1:2 turėjo pripažinti Kanados pranašumą.

Favoritų neišgelbėjo ir tik prieš savaitę naujai karūnuotas „US Open“ čempionas Carlosas Alcarazas (ATP-1). Nauja pirmoji pasaulio raketė galėjo uždaryti seriją, tačiau 7:6(3), 4:6, 2:6 krito prieš Felixą Auger-Aliassime'ą (ATP-9).

Ispanams pergalingą tašką padovanojo Roberto Bautista Agutas (ATP-21), rezultatu 3:6, 6:3, 6:3 palaužęs Vašeką Pospisilą (ATP-141), tačiau dvejetuose Pedro Martinezas ir Marcelis Granollersas 6:4, 4:6, 5:7 krito prieš tuos pačius V.Pospisilą ir F.Auger-Aliassime'ą.

Tiesa, šeimininkų šansai patekti į Daviso taurės finalus vis tiek išlieka solidūs – jiems tereikia pergalės prieš grupės autsaiderius Pietų Korėjos tenisininkus.

Bilietus į kitą etapą penktadienį jau užsitikrino Italijos, Vokietijos bei Australijos rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas