Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 02 24

Dėl Italijoje plintančio koronaviruso „Challenger“ turnyras liko be nugalėtojo

Sparčiai Šiaurinėje Italijos dalyje, ypatingai Lombardijos ir Veneto regionuose, besiplečiantis koronavirusas šalies vadovus privertė imtis greitų ir svarbiausia efektyvių priemonių mirtino viruso plitimo užkirtimui. Be paskelbto karantino Italijoje buvo nukelti arba absoliučiai atšaukti ir sporto renginiai, vienas iš jų – Bergame vykęs ATP „Challenger“ serijos turnyro finalas.
Bergamo „Challenger“ turnyras
Bergamo „Challenger“ turnyras / Twitter nuotr.

Į turnyro finalą prasibrovę ukrainietis Ilija Marčenka (ATP-211) ir prancūzas Enzo Couacaud (ATP-179) likus kelioms valandoms iki susitikimo pradžios sužinojo, kad finalinė akistata yra atšaukiama.

Nors kitų sporto šakų varžybos buvo tiesiog nukeltos į priekį, „Trofeo Perrel“ turnyro organizatoriai priėmė sprendimą to nedaryti ir turnyrą palikti be nugalėtojo.

„Esu labai nusivylęs, – situaciją pakomentavo Marčenka. – Visą savaitę sunkiai kovojau, kad pasiekčiau finalą. Prašėme žaisti be žiūrovų, tačiau tai buvo neįmanoma.“

Abu tenisininkai pasidalino taškus (po 48) ir piniginį prizą (po 3650 eurus), priklausiusius finalo dalyviui. Visgi toks sprendimas sukėlė didelį pasipiktinimą – kodėl organizatoriai nusprendė padalinti finalininkui, o ne čempionui skirtus taškus (po 80) ir pinigus (po 6190 eurus)?

Panašaus klausimo tviteryje paklausė ir pats I.Marchenka, sulaukęs kolegų atsakymų.

„Tai neteisinga, – į ukrainiečio žinutę atsakė kanadietis Vašekas Pospisilas. – Jie turėjo sudėti čempiono ir finalininko pinigus bei taškus ir juos padalinti per pusę abiems žaidėjams (64 taškai, 4920 eurų). Turnyro finansinį praradimą dėl neįvykusio finalo padengti turėtų ATP turas.“

Tai buvo pirmasis kartas teniso istorijoje, kuomet turnyras nesulaukė savo pabaigos dėl grėsmės žmonių sveikatai. Praeityje keletas turnyrų buvo nutraukti dėl tragiškų orų.

Naujienų agentūra BNS pirmadienio rytą paskelbė, kad Lombardijoje dėl koronaviruso mirė jau ketvirtas žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas