Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 27

Dėl praleistų dopingo testų suspenduotas švedas nusprendė baigti karjerą

Negailestingos bausmės dėl praleistų patikrinimų dėl dopingo sulaukęs Švedijos tenisininkas Mikaelis Ymeras (ATP-80) šokiravo teniso pasaulį pranešdamas apie karjeros pabaigą.
Mikaelis Ymeras
Mikaelis Ymeras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautinis sporto arbitražo teismas liepos mėnesį Švedijos teniso talentui Mikaeliui Ymerui skyrė net pusantrų metų diskvalifikaciją dėl trijų praleistų dopingo patikrinimų ne turnyrų metu per 12-os mėnesių laikotarpį.

Pats tenisininkas po priimto sprendimo viešai išstojo atskleisdamas, kad prieš metus trys arbitrai nepriklausomame teisme jį išteisino, tačiau Tarptautinė teniso federacija (ITF) apskundė šį sprendimą ir liepė įsikišti Tarptautiniam sporto arbitražo teismui.

„Scanpix“ nuotr./Mikaelis Ymeras
„Scanpix“ nuotr./Mikaelis Ymeras

Itin skaudžios bausmės sulaukęs M.Ymeras šiomis dienomis nustebino teniso pasaulį pranešdamas, kad būdamas vos 24-erių baigia profesionalaus tenisininko karjerą.

„Sveiki visi, nusprendžiau pasitraukti iš profesionalaus teniso. Ačiū visiems už nuostabias akimirkas, kokia kelionė tai buvo! Savo kolegoms linkiu sėkmės turnyruose ateityje“, – trumpai savo sprendimą išdėstė švedas.

Švedijos teniso žvaigždė ATP reitinge aukščiausiai buvo pakilęs iki 50-tos vietos. Ryškiausiais tenisininko pasiekimais lieka vienintelis ATP finalas Vinston-Seileme (2021 m.), o taip pat ir tretieji etapai „Australian Open“ (2021 m.), „Roland Garros“ (2021 ir 2022 m.) bei Vimbldono (2023 m.) turnyruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas