Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 11

Dėl sugrįžimo į tenisą abejojęs Stanas Wawrinka lieka be pergalių

Antrą „Rolex Monte Carlo Masters“ turnyro dieną pirmenybes yra priverstas palikti buvęs čempionas Stanas Wawrinka (ATP-236).
Stanas Wawrinka
Stanas Wawrinka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Su „vardiniu kvietimu“ į turnyrą patekęs šveicaras pirmajame turnyro etape nesugebėjo išlaikyti aukšto žaidimo lygio ir rezultatu 6:3, 5:7, 2:6 krito prieš nenuspėjamąjį Alexanderį Bubliką (ATP-36) iš Kazachstano.

Solidžiai pirmajame sete atrodęs S.Wawrinka dar nėra pasiekęs optimalios sportinės formos ir mačui persiritus į antrą pusę tai puikiai pajautė.

Trečioje žaidimo partijoje 37-erių tenisininkas nė nesivargino bėgti prie trumpintų varžovo kamuolių, tačiau toks sirgalių numylėtinio nuovargis yra absoliučiai suprantamas – tai Stanui buvo vos antrasis mačas po 13 mėnesių pertraukos be teniso.

Dvi kairės pėdos operacijas iškentusi Šveicarijos teniso legenda praėjusiame sezone nuo teniso planavo pailsėti vos keletą savaičių, tačiau prasidėjus komplikacijoms iškrito daugiau nei metams.

S.Wawrinką netgi buvo aplankiusios ir pačios juodžiausios mintys, kad jo tenisininko karjera – baigta.

„Žinoma, kad pagalvojau ir apie karjeros pabaigą. Bijojau, kad viskas nevyks taip, kaip suplanuota. Tačiau vis tiek turėjau įveikti reabilitaciją ir gyventi normalų gyvenimą. Bet kokiu atveju žinojau, kad dar sugrįšiu – galbūt atsisveikinti, galbūt žaisti su skausmu. Visgi dabar jaučiuosi gerai ir galiu daug treniruotis, o tai yra svarbiausia.

Sugrįžimo neįvardinčiau kaip tam tikro stebuklo, tačiau kelionė buvo labai ilga ir sunki. Tikėjausi sugyti per porą savaičių, tačiau galiausiai iškenčiau vienus sunkiausių metų savo gyvenime. Džiaugiuosi savo vidine stiprybe ir esu labai laimingas sugrįžęs“, – dar prieš turnyrą Monte Karle kalbėjo jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stanas Wawrinka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stanas Wawrinka

Į didįjį tenisą S.Wawrinka sugrįžo prieš dvi savaites Marbeloje (Ispanija), kuomet „Challenger“ serijos turnyre 2:6, 4:6 nusileido švedui Eliasui Ymerui (ATP-130).

Trijų „Didžiojo kirčio“ titulų savininkas Monte Karle triumfavo 2014 metais. Kitas šveicaro turnyras numatytas Madride.

Bilietą į antrą etapą iškovojęs A.Bublikas kausis su ispano Pablo Carreno-Bustos (ATP-19) ir argentiniečio Sebastiano Baezo (ATP-66) poros nugalėtoju.

Įspūdingas trileris tuo pat metu vyko ir antrajame pagal dydį „Court des Princes“ korte, kuriame po kiek daugiau nei 3 valandas trukusio mūšio Diego Schwartzmanas (ATP-16) 6:7(5), 6:3, 6:3 palaužė Kareną Hačanovą (ATP-24).

500 ATP reitingo taškų, iškovotų dar 2019 metais, ginantis Fabio Fogninis (ATP-32) taip pat žengė į kitą etapą, rezultatu 7:5, 4:6, 6:3 palaužęs Arthurą Rinderknechą (ATP-59).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?