Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl „US Open“ turnyro čempionės vardo susikaus J.Pegula ir A.Sabalenka

Ketvirtadienį Niujorke vykstančiose „US Open“ teniso pirmenybėse buvo sužaisti abu moterų vienetų varžybų pusfinaliai, kuriuose pergales iškovojo favoritėmis laikytos tenisininkės.
Aryna Sabalenka ir Jessica Pegula
Aryna Sabalenka ir Jessica Pegula / „Scanpix“ nuotr.

Pirmąjį bilietą į finalą užsitikrino antroji pasaulio raketė Aryna Sabalenka (WTA-2). Baltarusijos tenisininkė rezultatu 6:3, 7:6(2) įveikė kortų šeimininkę Emmą Navarro (WTA-12) bei antrus metus iš eilės žais „US Open“ finale.

Praėjusiais metais kitai amerikietei Coco Gauff lemiamame mače suklupusi A.Sabalenka svarbiausiuose turnyruose ant kietos dangos yra beveik nesustabdoma.

Tiek 2023, tiek ir šiais metais 26-erių tenisininkė žaidė „Australian Open“ ir „US Open“ finaluose, o šeštadienį Niujorke sieks iškovoti trečiąjį karjeros „Didžiojo kirčio“ trofėjų.

Pergalės atveju baltarusė taptų pirmąja WTA turo atstove nuo Angelique Kerber (2016 m.), kuri viename sezone laimėtų Australijos ir JAV atviruosius teniso čempionatus.

Finale A.Sabalenkos lauks dar viena amerikietė – Jessica Pegula (WTA-6). Pastaroji antrajame pusfinalyje panaikino seto deficitą ir 1:6, 6:4, 6:2 palaužė Čekijos atstovę Karoliną Muchovą (WTA-52).

Būdama 30-ies metų amžiaus Jessie tapo vyriausia savo šalies tenisininke, pasiekusia pirmąjį karjeros „Grand Slam“ finalą.

Apskritai ji tapo tik trečiąja žaidėja iš JAV, kuri „US Open“ titulinį mūšį pasiekė įžengusi į ketvirtą dešimtį. Praeityje tai buvo pavykę padaryti tik Serenai Williams ir Martinai Navratilovai.

Tarpusavio akistatose A.Sabalenka prieš J.Pegulą yra priekyje rezultatu 5:2. Paskutinis šių tenisininkių susirėmimas įvyko prieš keletą savaičių finale Sinsinatyje, kur baltarusė triumfavo rezultatu 6:3, 7:5.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas