Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 30

Devinta „Roland Garros“ diena: į ketvirtfinalį bandys patekti Novakas Džokovičius ir Ernestas Gulbis

Pirmadienį „Roland Garros“ vyrų vienetų varžybose išvysime keturias dvikovas. Dėl paskutinių kelialapių į ketvirtfinalį susikaus dvikovų favoritais laikomi Davidas Goffinas, Dominicas Thiemas, Novakas Džokovičius, o, ko gero, geriausia dienos dvikova nusimato tarp Davido Ferrero ir Tomašo Berdycho. Latvis Ernestas Gulbis bandys pateikti staigmeną ir įveikti 13-ą pasaulio raketę iš Belgijos.
Novakas Džokovičius prieš Aljazą Bedene
Novakas Džokovičius prieš Aljazą Bedene / „Scanpix“ nuotr.

N.Džokovičius (ATP-1) – Roberto Bautista-Agutas (ATP-16)

Tarpusavio dvikovose visas keturias pergales yra iškovojęs N.Džokovičius. Serbas bandys 11-ą kartą patekti į „Roland Garros“ ketvirtfinalį ir taip susilygins su geriausiu Atvirosios eros rezultatu, kuris priklauso Rogeriui Federeriui.

„Scanpix“ nuotr./Roberto Bautista Agutas
„Scanpix“ nuotr./Roberto Bautista Agutas

Serbijos ir Ispanijos tenisininkai yra du iš keturių sportininkų, kurie šiose varžybose dar nepralaimėjo nė vieno seto. M.Raoničius jau iš varžybų pasitraukė, o R.Gasquet taip pat vieną setą jau pralaimėjo.

Tiesa, M.Granollersas ir E.Gulbis teoriškai taip pat nepralaimėjo nė vieno seto, tačiau ispanas du kartus į kitą etapą pateko dėl varžovo traumos, o latviui praėjusiame mače taip pat padėjo tai, kad iš dvikovos pasitraukė J.W.Tsonga.

N.Džokovičius nėra pralaimėjęs tokį žemą reitingą turinčiam sportininkui „Didžiojo kirčio“ turnyre nuo 2010-ų metų, kai „Roland Garros“ ketvirtfinalyje pralaimėjo 27-ai pasaulio raketei Jurgenui Melzeriui.

R.Bautista-Agutas sieks tapti pirmuoju ispanu (be R.Nadalio), kuris „Didžiojo kirčio“ turnyre nugalėjo pirmąją pasaulio raketę iš Serbijos nuo 2011-ų metų, kai „Australian Open“ varžybose serbas nusileido Davidui Ferrerui.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius prieš Aljazą Bedene
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius prieš Aljazą Bedene

Pirmoji pasaulio raketė į „Didžiojo kirčio“ turnyro ketvirtfinalį sieks patekti 28-ą kartą iš eilės ir taip pralenks Jimmy Connorsą (27), kuris liks trečioje vietoje. Pačioje viršūnėje įsitvirtinęs R.Federeris (36).

Tai gali būti jau 37-as serbo „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalis apskritai ir taip jis pralenktų Andre Agassį, kuris liktų trečioje vietoje. Pirmas dvi vietas užima R.Federeris (47) ir J.Connorsas (41).

Kalbant apie „Roland Garros“ varžybas, tai būtų jo vienuoliktas ketvirtfinalis. Tiek pat turi ir Atvirojoje eroje daugiausiai jų sužaidęs R.Federeris.

Šios dvikovos nugalėtojas kitame „French Open“ etape susitiks su T.Berdychu arba D.Ferreru. Serbas šiame turnyre siekia tapti vos aštuntuoju Atvirosios eros tenisininku, kuris laimėjo vadinamąjį „karjeros kirtį“.

Ispanas šį sezoną ant grunto dangos ypatingų rezultatų nepasiekė, o pagrindiniu jo aikštės paviršiumi yra laikoma kieta danga. Ant jos Ispanijos tenisininkas šį sezoną laimėjo titulus Oklende bei Sofijoje.

Geriausias ispano karjeros pasiekimas ant grunto – 2014-ų metų titulas Štutgarto varžybose.

M.Granollersas (ATP-56) – D.Thiemas (ATP-15)

Tarpusavio dvikovose visas tris pergales yra iškovojęs Austrijos tenisininkas. Jis sieks tapti vos trečiuoju savo šalies sportininku Atvirosios eros istorijoje, kuriam pavyko patekti į ketvirtfinalį Paryžiuje (Jurgenas Melzeris ir Thomasas Musteris).

„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas prieš Alexanderį Zverevą
„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas prieš Alexanderį Zverevą

Pergalę iškovojęs tenisininkas susitiks su D.Goffino ir E.Gulbio poros nugalėtoju. Austrui tai būtų pirmas „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalis karjeroje.

Austrijos atstovas šį sezoną jau iškovojo tris titulus. Prieš pat prasidedant „French Open“ jis triumfavo Nicoje, o prieš tai laimėjo čempionatus Buenos Airėse ir Akapulke. Penki iš šešių jo karjeros titulų yra iškovoti ant grunto dangos. Jis yra vos vienas iš trijų tenisininkų, kurie šiais metais turi iškovoję daugiau nei du titulus ant šio aikštės paviršiaus (R.Nadalis ir P.Cuevasas).

D.Thiemas iš visų „Roland Garros“ dalyvių šį sezoną yra laimėjęs daugiausiai mačų ant grunto (23). Šiais metais jis buvo pakilęs į tryliktą reitingo vietą, o šiame čempionate rungtyniauja 15-u skirstymu.

„Scanpix“ nuotr./Marcelis Granollersas
„Scanpix“ nuotr./Marcelis Granollersas

Įdomu tai, kad D.Thiemas 2014-2015 metais tarnavo armijoje, nes Austrijoje tai būtina. Tačiau tuo metu jis vis tiek sugebėjo žaisti tenisą ir dalyvauti turnyruose.

56-a pasaulio raketė iš Ispanijos sieks savo pirmojo „Didžiojo kirčio“ varžybų ketvirtfinalio karjeroje. M.Granollersui jau 34-is kartus nepavyko prasibrauti tarp stipriausiųjų aštuoneto šios serijos čempionatuose, todėl tai būtų trečias ilgiausiai užtrukęs bandymas Atvirosios eros istorijoje.

M.Granollersui šiame turnyre, ko gero, sekasi labiausiai. Pirmame etape jis trijų setų kovoje nugalėjo Fabio Fogninį, antrame iš mačo dėl traumos pasitraukė Nicolasas Mahutas, o vietą ketvirtame etape jam užleido pasirodymą Paryžiuje baigęs Rafaelis Nadalis.

Ispanas 20-ą kartą „Didžiojo kirčio“ turnyre žais prieš pirmojo dvidešimtuko tenisininką, o pergalę jam pavyko iškovoti vos vieną kartą. 2010-ais metais „Australian Open“ čempionate jis nugalėjo Robiną Soderlingą.

D.Goffinas (ATP-13) – E.Gulbis (ATP-80)

Tarpusavio dvikovose abu tenisininkai yra pasidalinę po pergalę. D.Goffinas sieks pirmą kartą savo karjeroje patekti į „Roland Garros“ ketvirtfinalį. Taip jis taptų vos antruoju belgu Atvirojoje eroje, kuriame pavyko pasiekti tokį rezultatą (Filipas Dewulfas, 1997-1998 m.)

Romos „Masters“ ketvirtfinalis: Andy Murray – Davidas Goffinas
Romos „Masters“ ketvirtfinalis: Andy Murray – Davidas Goffinas

„French Open“ yra sėkmingiausias „Didžiojo kirčio“ turnyras abiems šiems tenisininkams. Šio mačo nugalėtojas kitame etape susitiks su D.Thiemo ir M.Granollerso poros nugalėtoju.

D.Goffinui tai penktosios iš eilės „Roland Garros“ varžybos bei 16-as „Didžiojo kirčio“ turnyras karjeroje. Ant grunto dangos šį sezoną belgas gerų rezultatų nepasiekė, tačiau ant kietos aikštės dangos pateko į „Masters“ čempionatų pusfinalį Majamyje ir Indian Velse.

Geriausiam Latvijos tenisininkui tai būtų trečiasis „Roland Garros“ ketvirtfinalis karjeroje. E.Gulbis siekia pirmą kartą nuo 2014-ų metų turnyro Paryžiuje iškovoti keturias pergales iš eilės ATP lygio čempionate.

Latvis „Didžiojo kirčio“ turnyre prieš pirmojo dvidešimtuko tenisininkus laimėjo šešis kartus iš paskutinių septynių bandymų. Vienintelį savo pralaimėjimą šioje atkarpoje jis patyrė 2014-ais metais Novakui Džokovičiui.

Šį sezoną ant grunto latvis ypatingų rezultatą nepasiekė, o savo karjeroje yra iškovojęs šešis titulus (vieną ant grunto dangos).

E.Gulbis yra vienintelis Latvijos tenisininkas istorijoje, kuris yra patekęs į „Didžiojo kirčio“ varžybas.

D.Ferreras (ATP-11) – T.Berdychas (ATP-8)

Tai bus penkioliktoji tenisininkų tarpusavio dvikova, o aštuonias pergales yra iškovojęs Ispanijos sportininkas.

„Scanpix“ nuotr./Tomašas Berdychas
„Scanpix“ nuotr./Tomašas Berdychas

T.Berdychas siekia į „Roland Garros“ ketvirtfinalį patekti trečią kartą savo karjeroje. Praėjusiais metais jis savo pasirodymą baigė ketvirtame etape, kai nusileido prancūzui Jo-Wilfriedui Tsongai. Tai 13-as čeko turnyras Paryžiuje.

Čekijos atstovas geriausiai „French Open“ varžybose sužaidė 2010-ais metais, kai pateko į savo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ pusfinalį. Tais pačiais metais jis pasiekė ir geriausią savo rezultatą šios serijos varžybose, kai pralaimėjo Vimbldono finale.

2013-ų metų „Roland Garros“ finalininkas D.Ferreras sieks į varžybų ketvirtfinalį patekti aštuntą kartą ir pagal šį rezultatą jis pakiltų į ketvirtąją vietą Atvirosios eros istorijoje.

Ispanijos atstovas pralaimėjo 12-a mačų prieš pirmojo dešimtuko žaidėjus iš pastarųjų 13-os susitikimų. Tai 14-as D.Ferrero „Rolland Garros“ čempionatas iš eilės bei 53-as „Didžiojo kirčio“ turnyras karjeroje.

Praėjusiais metais D.Ferreras savo pasirodymą baigė ketvirtfinalyje, nes patyrė pralaimėjimą prieš Andy Murray.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas