Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 07

Diabetu sergančiam A.Zverevui organizatoriai korte neleido susileisti insulino

Cukriniu diabetu sergantis Vokietijos tenisininkas Alexanderis Zverevas (ATP-27) sulaukė labai keisto „Roland Garros“ organizatorių paaiškinimo, kodėl jis negali aikštelėje susileisti insulino.
Alexanderis Zverevas
Alexanderis Zverevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dar būnant trejų metų amžiaus A.Zverevui buvo nustatytas 1 tipo cukrinis diabetas – lėtinė liga, kai dėl insulino trūkumo sutrinka medžiagų apykaita.

26-erių tenisininkas reguliariai turi leistis insulino injekcijas, kad palaikytų atitinkamą cukraus kiekį kraujyje, tačiau „Roland Garros“ turnyro metu susidūrė su organizatorių prieštaravimais.

Vienoje iš dvikovų vokiečiui buvo išdėstyta, kad šis to negali padaryti aikštelėje ir turi išeiti už korto ribų, tačiau tuomet tai skaičiuosis kaip tualeto pertraukėlė, kurių tenisininkai mačo metu turi labai ribotą skaičių.

„ATP turnyruose insulino injekcijas man leidžiama leistis aikštelėje, tačiau „Didžiojo kirčio“ turnyruose – ne. Aš pasakiau, kad kortą man gali tekti palikti net 4 ar 5 kartus, tad spręskite kaip daryti“, – savo šalies žiniasklaidai pasakojo Saša.

Buvusi antroji pasaulio raketė turnyre susidūrė ir su dar viena neeiline situacija. Tenisininką už korto ribų prižiūrėjęs asmuo nežinojo, kad A.Zverevas yra diabetikas, todėl tai pamatęs supanikavo ir liepė pakviesti gydytoją.

„Aš jiems aiškiau išdėsčiau, kad specialistas šioje situacijoje man padėti negali, nes jis neturi pakankamai duomenų, kiek insulino reikėtų susileisti. Man nėra jokio skirtumo, kur tai padaryti – tik nevarinėkite manęs pirmyn ir atgal. Būtų daug paprasčiau tai atlikti korte, tačiau jie pasakė, kad tai atrodytų keistai. Kas čia keisto? Jei aš laiku nesusileisiu insulino, man gali kilti didžiulis pavojus“, – atviravo Zverevas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas

Panašu, kad Vokietijos atstovas galiausiai rado bendrą sprendimą su organizatoriais ir trumpi išėjimai iš korto jam kaip tualeto pertraukėlės nesiskaičiuos.

Prieš keletą sezonų apie savo ligą viešai prabilęs A.Zverevas yra įkūręs specialų paramos fondą diabetikams vaikams, kurie yra kilę iš skurdesnių valstybių ir patys negali apsirūpinti vaistais.

„Roland Garros“ turnyre Paryžiuje tenisininkas ir toliau demonstruoja fantastišką formą ir jau pateko į pirmenybių pusfinalį. Trečiadienio vakarą jis 6:4, 3:6, 6:3, 6:4 nugalėjo argentinietį Tomasą Martiną Etcheverry (ATP-49).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas