Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 17

Didysis Rafos pabėgimas – vargais negalais prasibrovė į ketvirtfinalį

Išpūstas burbulas nesprogo. Daugelio apkalbėta ir apdainuota dvikova tarp Rafaelio Nadalio ir „naujosios kartos“ žvaigždės Alexanderio Zverevo buvo tikra vyšnia ant ketvirtadienio Indian Velso kovų torto.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rafaelis Nadalis

Ketvirtadienio Indian Velso saldainiukas baigėsi R.Nadalio pergale 6:7(8), 6:0, 7:5. Tačiau kad ir kaip atrodytų skaičiai, paskutinis setas Ispanijos tenisininkui buvo tikras vargas.

Pirmajame sete priekin šoktelėjo A.Zverevas. Aštuoniolikos metų Vokietijos tenisininkas šeštame geime perkando R.Nadalio padavimus ir žygiavo link pergalės, tačiau pabaigoje ispanui pavyko užkurti pirtį. Dešimtame geime penktoji pasaulio raketė išlygino rezultatą, o pratęsime buvo per tašką nuo laimėto seto. Vis dėlto savo galimybę Rafa iššvaistė netiksliu „forehand’u“, o ispano klaida pasinaudojęs A.Zverevas po valandos ir devynių minučių pirmą setą įsidėjo į savo kišenę.

Antro seto skaičiai viską pasako patys už save – R.Nadalis išsitraukė visus savo turimus ginklus. Ispanijos tenisininkas triskart laimėjo varžovo padavimus, A.Zverevui nesuteikė nė vienos „break point’o“ galimybės, pirmąjį padavimą atliko 81 proc. (13/16) tikslumu. „Sausas“ antras setas truko vos 25-ias minutes.

Trečią setą sudrebino jau vokietis. Dukart perkandęs R.Nadalio padavimus, A.Zverevas priekin išsiveržė 5:2. Kiek vėliau, pirmaudamas 5:4, buvo per tašką nuo skambiausios pergalės karjeroje, tačiau dantis seto pabaigoje iššiepęs Ispanijos tenisininkas tam užkirto kelią ir, laimėjęs penkis geimus iš eilės, išvargo sunkią pergalę.

„Nuostabi dvikova, – džiūgavo R.Nadalis. – Esu labai laimingas. Ypač džiugina mano psichologija ir kovinga dūšia. Tikėjau, kad galiu laimėti.“

VIDEO: Ketvirtadienio Indian Velso apžvalga

A.Zverevas trečiame sete turėjo puikią progą tapti jauniausiu tenisininku nuo 1989-ųjų, patekusiu į Indian Velso ketvirtfinalį.

„Apskritai tai buvo tikrai geros rungtynės, – šypseną išspausti mėgino A.Zverevas. – Rafa padarė tai, ką daro geriausiai, – kovojo. Jis tuo pagarsėjęs.“

R.Nadalis Indian Velso turnyre tikisi patekti į jubiliejinį šimtąjį ATP turo turnyro finalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito