Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 19

Dominicas Thiemas: Ernestas Gulbis nusipelnė būti pirmame ATP dešimtuke

Geriausias Austrijos tenisininkas Dominicas Thiemas išreiškė savo apmaudą, jog, Ernestui Gulbiui atleidus trenerį Gunterį Brešniką, jis neteko reguliaraus treniruočių partnerio.
Dominicas Thiemas ir Ernestas Gulbis
Dominicas Thiemas ir Ernestas Gulbis

Primename, jog 59-ą vietą ATP reitinge užimantis E.Gulbis ilgametį savo trenerį G.Brešniką atleido gegužės mėnesio pabaigoje, prieš pat antrąjį metų „Didžiojo kirčio“ turnyrą – „Roland Garros“ čempionatą.

Manoma, kad tokiam E.Gulbio žingsniui įtakos turėjo katastrofiška pirma sezono pusė. Per pirmus penkis mėnesius geriausias Latvijos tenisininkas pagrindiniuose turnyruose (neįskaitant kvalifikacijų) iškovojo vos tris pergales.

Su 55-erių metų G.Brešniku geriausias Latvijos tenisininkas dirbo nuo 2012 metų. Per šį laikotarpį E.Gulbis iškovojo keturis iš savo šešių trofėjų. Vis dėlto pastarąjį kartą 59-oji pasaulio raketė titulą savo glėbyje laikė 2014 metų pavasarį.

Pats E.Gulbis sakė, jog G.Brešniką atleido tik dėl to, jog šis, jo nuomone, daugiau dėmesio skyrė kitam savo auklėtiniui – Dominicui Thiemui. Šis savo ruožtu dėl E.Gulbio ir G.Brešniko išsiskyrimo liejo apmaudą, nes, išėjus 59-ajai pasaulio raketei, jis neteko reguliaraus treniruočių partnerio.

„Gaila, jog Ernestas paliko komandą, nes jis yra nuostabus tenisininkas. Nei vienas iš mūsų per savo karjeras neturėjome tokio reguliaraus treniruočių partnerio, – pripažino D.Thiemas. – Kai kuriais etapais jam sekėsi prastai, tačiau jis vis tiek yra vienas iš talentingiausių tenisininkų. Man gaila, kad jis išėjo, tačiau yra kaip yra.“

Anot geriausio Austrijos tenisininko, kuriam dar tik 22-eji metai, E.Gulbis yra vienas iš geriausių pasaulio žaidėjų ir nusipelno būti pirmame ATP dešimtuke.

„Jis prie manęs ir Gunterio prisijungė, kai man dar tebuvo tik 19-a metų, o reitinge aš užėmiau daugmaž 600-ąją vietą. Pirmaisiais metais aš su juo keliavau kaip treniruočių partneris, – pasakojo septintoji pasaulio raketė. – Jis man suteikė labai daug patirties, pasakojo, ką reiškia būti vienu iš geriausių pasaulio tenisininkų. 19-mečiui tikriausiai negali labiau pasisekti. Galimybė treniruotis su žaidėju, kuris pajėgus pastoviai būti pirmame ATP dešimtuke, yra suteikiama ne daug kam.“

„Scanpix“ nuotr./Ernestas Gulbis
„Scanpix“ nuotr./Ernestas Gulbis

Kol kas E.Gulbio trenerio paieškos tęsiasi, tačiau 27-erių metų latvis pripažino, jog norėtų panašaus stratego, koks buvo G.Brešnikas.

„Nemanau, jog buvęs tenisininkas, kad ir koks jis geras bebuvo, būtinai bus ir geras treneris, – savo mintis dėstė E.Gulbis. – Visų pirma, geras treneris privalo turėti daug patirties. Gunteris jos turėjo užtektinai, ypač kalbant apie techninę teniso pusę. Taip tikriausiai yra dėl to, kad jis kortuose praleidžia daugiau laiko, nei kuris kitas ATP turo tenisininko treneris.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas