Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 04

Dopingo atoslūgis – ne ką silpnesnis: įsivėlę ir kiti tenisininkai

Didelės teniso dopingo skandalo bangos, kurią pirmoji sukėlė Marija Šarapova, atoslūgis gali būti toks pat stiprus. Londone gyvenantis privatus gydytojas Markas Bonaras dienraščiui „The Sunday Times“ atskleidė, kad už dopingo programą iš kelių atletų išpešė tūkstančius svarų sterlingų.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Marija Šarapova

Nors sportininkų pavardės nėra atskleidžiamos, pranešimas skelbia, kad M.Bonaras neleistinus preparatus išrašė daugiau kaip 150 atletų iš Didžiosios Britanijos ir kitų šalių, tarp kurių yra ir keli tenisininkai.

Anot BBC, dėl Jungtinės Karalystės antidopingo agentūros nesugebėjimo tvarkytis su šia situacija, šalies vyriausybė įsakė pradėti tyrimą.

Kovo mėnesio pradžioje teniso pasaulį sukrėtė M.Šarapovos išpažintis apie teigiamą rezultatą parodžiusį M.Šarapovos dopingo testą, kuris buvo atliktas „Australian Open“ čempionate.

Po mažiau nei trijų savaičių 29-ąjį gimtadienį minėsianti Rusijos tenisininkė iš profesionalų turnyrų diskvalifikuota nuo kovo 12 dienos ir gali sulaukti ketverių metų bausmės.

Prieš kelias savaites M.Šarapoa pirmą kartą nuo 2011-ųjų metų trumpam apleido geriausių pasaulio tenisninkių dešimtuką, tačiau šią savaitę į jį sugrįžo, nes kelios tenisininkės nesugebėjo pakartoti praeitų metų rezultatų, pasiektų „Miami Open“ ir kituose turnryuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas