Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dramatišką pergalę Dubajuje iškovojęs A.Murray pateko į išskirtinį tenisininkų klubą

Pirmadienį Dubajuje startavusiose ATP 500 serijos pirmenybėse „Dubai Duty Free Tennis Championships“ savo aistruolius reta pergale šiame sezone pradžiugino Škotijos teniso legenda Andy Murray (ATP-67).
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame turnyro etape 36-erių veteranas po atkaklios trijų setų kovos panaikino seto deficitą ir rezultatu 4:6, 7:6(5), 6:4 palaužė kanadietį Denisą Šapovalovą (ATP-120).

Buvusiai pirmajai pasaulio raketei tai tik antroji pergalė šiame sezone ATP ture per septynis sužaistus susitikimus.

Šis laimėjimas škotui leido savo pavardę įsirašyti į elitinį ir labai retą tenisininkų, ant kietos dangos ATP ture iškovojusių bent 500 pergalių, klubą.

A.Murray prisijungė prie tokių žaidimo legendų kaip Rogeris Federeris (783 pergalės), Novakas Džokovičius (700), Andre Agassi (ATP-592) ir Rafaelis Nadalis (518).

„Pasiekimas tikrai neblogas, – po pergalės kuklinosi tenisininkas. – Kietoji danga visuomet man buvo palanki, 500 iškovotų pergalių yra didelis skaičius, todėl labai didžiuojuosi savimi. Tai pasiekti pavyko tik labai nedideliam skaičiui tenisininkų, todėl prisijungti prie jų prieš baigiant karjerą yra labai smagu.“

Per savo karjerą Dubajuje patyręs ATP turo vilkas yra laimėjęs 18 sykių per 23 mačus, čempionu tapdamas 2017 metais. Šį rodiklį dar labiau pagerinti jis bandys aštuntfinalio etape, kuriame škoto lauks Ugo Humbertas (ATP-18) iš Prancūzijos.

Tikrą dramą vyrų vienetų varžybų starte išgyventi turėjo ir lenkas Hubertas Hurkačas (ATP-8). Pastarasis trijų pratęsimų dramoje 7:6(4), 6:7(5), 7:6(6) palaužė vokietį Janą-Lennardą Struffą (ATP-25).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas