Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 13

Dramatiškai finalą pasiekusi O.Jabeur užvėrė baltarusei duris į reitingo viršūnę

Antrosios pasaulio raketės grėsmingą puolimą atlaikiusi Ons Jabeur (WTA-6) antrus metus iš eilės pateko į Vimbldono teniso turnyre finalą Londone.
Ons Jabeur
Ons Jabeur / AFP/„Scanpix“ nuotr.

28-erių tenisininkė antrajame moterų vienetų varžybų pusfinalyje 6:7(5), 6:4, 6:3 palaužė baltarusę Aryną Sabalenką (WTA-2) ir tęsia pirmojo karjeros „Didžiojo kirčio“ medžioklę.

Afrikos žemyno atstovei apskritai tai bus trečiasis finalas „Grand Slam“ turnyruose – praėjusiame sezone patirti pralaimėjimai Vimbldone ir „US Open“.

O.Jabeur tapo pirmąja nuo legendinės Serenos Williams (2018-2019 m.), Vimbldono finalą pasiekusia du metus paeiliui. Amerikietė tuomet abu titulinius mūšius pralaimėjo, tačiau to paties scenarijaus tunisietė bandys išvengti šeštadienį dvikovoje prieš Marketą Vondrousovą (WTA-42).

Tuniso teniso žvaigždė ketvirtame mače paeiliui įveikia „Didžiojo kirčio“ čempionę – po jos kojomis be A.Sabalenkos krito ir Bianca Andreescu, Petra Kvitova ir Jelena Rybakina. Trijuose iš keturių minėtų susitikimų finalininkei teko panaikinti seto deficitą.

Fantastišką sezoną žaidžiančiai A.Sabalenkai „Didžiojo kirčio“ turnyruose šiemet tai buvo tik antras pralaimėjimas iš 19 dvikovų, tačiau būtent pastarieji du „Grand Slam“ pusfinaliai jai sapnuosis baisiausiuose košmaruose.

Šioje akistatoje baltaruse laimėjo pirmąjį setą, o antrajame užtikrintai pirmavo 4:2 su break'o pranašumu, tačiau tuomet pralaimėjo keturis geimus paeiliui ir visiškai prarado mačo kontrolę.

Priminsime, kad „Roland Garros“ pusfinalyje prieš Karoliną Muchovą ji trečiojoje partijoje turėjo persvarą 5:2 ir netgi match point'ą, tačiau taip įsigudrino pralaimėti.

Pergalė šiandien A.Sabalenkai būtų garantavusi pirmą vietą WTA reitinge, tačiau dabar soste ir toliau išliks Lenkijos teniso talentė Iga Swiatek (WTA-1).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas