Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 05

Dramatiškame pusfinalyje Paryžiuje – Novako Džokovičiaus pergalė

Antrajame Paryžiuje vykstančio „Rolex Paris Masters“ turnyro pusfinalyje teniso aistruoliai išvydo nuožmų trijų setų trilerį, kurio nugalėtojui išaiškinti prireikė lemiamo pratęsimo.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Favoritu laikytas Novakas Džokovičius (ATP-7) po 2 valandas ir 20 minučių trukusio teniso spektaklio galiausiai rezultatu 6:2, 3:6, 7:6(4) palaužė Stefanos Tsitsipą (ATP-5) ir iškovojo bilietą į finalą.

Pirmasis susitikimo setas buvo dar viena serbo klasika, tačiau antroje žaidimo partijoje buvęs ATP reitingo lyderis net du sykius pralaimėjo savo padavimus, o netrukus šis pusfinalis persikėlė į lemiamą trečiąjį setą.

Jame N.Džokovičius nekonvertavo nė vieno iš keturių break point'ų, o pratęsime pirmasis pralaimėjo tašką paduodant (3:4*), tačiau svarbiausiomis akimirkomis sugebėjo laimėti keturis kamuoliukus paeiliui ir švęsti jau aštuntąją pergalę paeiliui prieš varžovą iš Graikijos.

„Pergalė labai saldi, ypatingai po to, kai nugali vieną geriausių pasaulio žaidėjų. Turėjau šansų antrajame sete, bet iniciatyvą perėmė varžovas, prie to prisidėjo ir publika. Kovėmės iki paskutinio taško, mačo pabaigoje apsikeitimai smūgiais buvo tiesiog neįtikėtini. Džiaugiuosi, kad įveikiau šį iššūkį“, – po pergalės kalbėjo Nolė.

Eliminuojant dvi padavimų serijas, kurias antrajame sete pralaimėjo serbas, per kitas 13 jo padavimų serijų buvo pralaimėti vos šeši taškai.

Nolei reikia laimėti pirmenybes Paryžiuje norint išsaugoti septintą ATP reitingo poziciją. Savo ruožtu S.Tsitsipas pirmadienį iš penktos vietos pakils į trečią, o baigiamajame metų turnyre Turine turės visus šansus šoktelti į aukščiausią pirmąją poziciją.

„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipas ir Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipas ir Novakas Džokovičius

14-ąją pergalę paeiliui šiame turnyre iškovojęs N.Džokovičius sekmadienį varžysis jau 56-ajame karjeros "Masters" finale. Palyginimui, būsimajam varžovui Hulgeriui Runei (ATP-15) tai bus pirmasis šios kategorijos turnyrų finalas.

VIDEO: Stefanos Tsitsipas vs Novak Djokovic EPIC Match Court-Level Highlights | Paris 2022

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas