Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 06

Draugiškame teniso turnyre Saudo Arabijoje – elitiniai tenisininkai

Teniso pasaulio žvaigždės 2023 metų sezonui ruošis Saudo Arabijoje jau netrukus prasidėsiančiame draugiškame turnyre „Diriyah Cup“.
Nickas Kyrgiosas ir Stefanos Tsitsipas
Nickas Kyrgiosas ir Stefanos Tsitsipas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Gruodžio 8-10 dienomis Saudo Arabijoje varžysis iš viso 12 ATP tenisininkų, iš kurių net penki yra geriausių pasaulio žaidėjų dešimtuke.

Tai Stefanos Tsitsipas (ATP-3), Daniilas Medvedevas (ATP-7), Andrejus Rubliovas (ATP-8), Tayloras Fritzas (ATP-9) bei Hubertas Hurkačas (ATP-10).

„Diriyah Cup“ pirmenybės taps pirmuoju sugrįžimo turnyru vokiečiui Alexanderiui Zverevui (ATP-12), kuris šių metų birželį „Roland Garros“ turnyre patyrė šiurpią čiurnos traumą ir nerungtyniavo daugiau nei pusę metų.

„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas
„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas

Turnyre taip pat žais Cameronas Norrie (ATP-14), Matteo Berrettinis (ATP-16), Nickas Kyrgiosas (ATP-21), Dominicas Thiemas (ATP-105), Stanas Wawrinka (ATP-149) ir Dominicas Strickeris (ATP-118).

Varžybos tenisui itin egzotiškoje šalyje išsiskirs įdomiu savo formatu.

Keturi aukščiausiai reitinguoti tenisininkai jau automatiškai pakliuvo į ketvirtfinalį, o likęs ketvertas prisijungs po pirmojo rato susitikimų.

Savo pirmuosius mačus pralaimėję tenisininkai galės atsigriebti dvejetuose – iš jų bus sudarytos poros dvejetų turnyrui.

Turnyras Saudo Arabijoje bus rengiamas antrą kartą - 2019 m. pirmuoju čempionu tapo D.Medvedevas, finale įveikęs Fabio Fogninį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas