Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 05

Du pratęsimus žaidęs N.Džokovičius išlaikė dar vieną prancūzišką testą Adelaidėje

Serbijos tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-5) sulaukė netikėto iššūkio „Adelaide International 1“ aštuntfinalyje, tačiau galiausiai žengė tarp aštuonių stipriausių turnyro žaidėjų.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

35-erių serbas ketvirtadienį po 1 valandą ir 55 minutes trukusio mūšio rezultatu 7:6(3), 7:6(5) sugebėjo palaužti labai maloniai nustebinusį Prancūzijos tenisininką Quentiną Halysą (ATP-64).

Pirmajame turnyro etape jis taip pat įveikė prancūzą – Constantą Lestienne'ą.

Pirmajame sete Nolei teko kapanotis iš itin nedėkingos situacijos. Ryškus susitikimo favoritas atsilikinėjo 2:5, tačiau tuomet įjungė aukštesnę pavarą ir nusprendė nebeklysti, tokiu būdu galiausiai išprovokuodamas oponento klaidas.

Antroje žaidimo partijoje break'ų nebuvo ir nors Q.Halysui pavyko panaikinti du match point'us paduodant prie rezultato 4:5, vienas vienintelis pralaimėtas padavimas pratęsimo metu lėmė skaudžią nesėkmę.

„Noriu pagirti savo varžovą su puikiu pasirodymu. Šiandien jis žaidė kaip pirmojo 10-tuko žaidėjas. Servavo galingai, o tokiuose greituose kortuose kaip šie yra labai sunku laimėti varžovo padavimus, todėl tie-break'ai yra labai realūs. Taip ir nutiko šiandien, bet džiaugiuosi, kad susitvarkiau su šiais iššūkiais“, – kalbėjo dvikovos nugalėtojas.

Verta pažymėti, kad Australijoje serbas nepralaimi net nuo 2018-ųjų metų. Adelaidėje jis iškovojo savo trečią karjeros titulą 2007 m.

20 iš paskutinių 21 mačo laimėjusio N.Džokovičiaus ketvirtfinalyje lauks dar rimtesnis varžovas - kanadietis Denisas Šapovalovas (ATP-18), kuris 6:4, 6:3 susitvarkė su rusu Romanu Safiullinu (ATP-88).

Metus solidžiai pradėjo ir kitas talentingas ATP turo atstovas Sebastianas Korda (ATP-33). Amerikietis 6:4, 6:4 nugalėjo Roberto Bautistą-Agutą (ATP-21).

Trečiadienį vietą ketvirtfinalyje užsitikrino ir Daniilas Medvedevas (ATP-7), kuris 6:0, 6:3 sutriuškino Miomirą Kečmanovičių (ATP-29).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas