Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2011 02 25

Dubajaus teniso turnyro finalininkas Novakas Djokovičius: „Mano žaidimas – tikra katastrofa“

Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) tęsiasi ATP serijos tarptautinis vyrų teniso turnyras „Dubai Duty Free Tennis Championships“, kurio prizų fondą sudaro 1,619 mln. JAV dolerių. Pirmasis pusfinalis tarp N.Djokovičiaus ir T.Berdycho klostėsi itin dramatiškai.
Novakas Djokovičius pateko į finalą
Novakas Djokovičius pateko į finalą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį pusfinalyje trečiojo nugalėtojo titulo iš eilės siekianti antroji raketė serbas Novakas Djokovičius kovojo su trečiuoju pagal reitingą Tomašu Berdychu. Pirmąjį setą laimėjo čekas, tačiau antrajame stipresnis buvo dukart šio turnyro čempionas. Koją T.Berdychui pakišo trauma, dėl kurios jis buvo priverstas pasitraukti iš kovos.

Galutinis susitikimo rezultatas baigėsi serbo N.Djokovičiaus pergale 6:7, 6:2, 4:2.

„Jaučiau milžinišką skausmą dešiniojoje šlaunyje. Negalėjau paduoti, negalėjau judėti į šonus, nes visą laiką jaučiau skausmą. Pirmąjį setą ištvėriau, tačiau vėliau privalėjau trauktis. Nebuvo jokių šansų laimėti prieš tokio lygio varžovą, kai jaučiau tokį skausmą“, – po mačo sakė T.Berdychas.

Į finalą patekęs Novakas Djokovičius buvo labai nusivylęs savo žaidimu.

„Net nežinau, kokiais žodžiais galėčiau apibūdinti šios dienos savo pasirodymą. Vienu žodžiu, tai buvo – katastrofa. Tai buvo pats blogiausias mačas šį sezoną. Nekenčiu, kai taip žaidžiu, bet vis tiek stengiausi iš paskutiniųjų nugalėti. Stengiausi likti susikaupęs. Žiūrėsime kaip viskas bus finale“, – kritikos sau negailėjo serbas.

Penktojo šio turnyro nugalėtojo titulo siekiantis favoritas šveicaras Rogeris Federeris (laimėjo 2003, 2004, 2005 ir 2007 metais) pusfinalyje varžysis su prancūzu Richard'u Gasquet'u.

Be pagrindinio prizo, turnyro Dubajuje nugalėtojui atiteks 368 tūkst. dolerių čekis bei 500 ATP klasifikacijos taškų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas