Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 01

Dviejų didžiausių ATP talentų finale Kroatijoje – netikėtas italo dominavimas

Umage (Kroatija) vykusiame ATP 250 serijos turnyre aistruoliai išvydo svajonių finalą tarp pirmosios ir antrosios turnyro rakečių bei turbūt dviejų labiausiai talentu apdovanotų turo tenisininkų.
Jannikas Sinneris ir Carlosas Alcarazas
Jannikas Sinneris ir Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

„Plava Laguna Croatia Open Umag“ pirmenybių finale kiek žemiau reitinguotas Jannikas Sinneris (ATP-10) užtikrintai 6:7(5), 6:1, 6:1 sudorojo Carlosą Alcarazą (ATP-4) ir iškovojo pirmą sezono bei šeštą karjeros titulą.

Italijos tenisininkas, kuriam rugpjūtį sueis 22-eji, yra vienas stabiliausių šio sezono žaidėjų, iki turnyro Kroatijoje pasiekęs net šešis ketvirtfinalius, iš kurių du buvo „Australian Open“ ir Vimbldono turnyruose.

J.Sinneriui pirmajame sete teko nuryti labai karčią piliulę po to, kai pratęsime jam jau atrodė pavykę sugrįžti iš 1:5, tačiau tiesiog antžmogiški oponento gynybiniai sugebėjimai galiausiai lėmė C.Alcarazo mini triumfą.

Antrojo seto pradžioje ispanas pirmavo 1:0 ir 40:0 paduodant varžovui, tačiau neišnaudojo visos šūsnies break point'ų, o mačo eiga apsivertė 180 laipsnių kampu – nuo tos akimirkos kitus 12 iš 13 geimų laimėjo italas, iškovojęs užtikrintą pergalę.

J.Sinneriui šis laimėjimas pažymi ir begalę pirmųjų kartų – pirmasis titulas ant grunto, pirmoji pergalė prieš TOP 5 varžovą, jis taip pat tapo pirmuoju, įveikusiu C.Alcarazą du kartus šiais metais ir pirmuoju, kuris nugalėjo ispaną pralaimėjęs pirmąjį setą.

19-metis ispanas ir toliau žaidžia fantastišką sezoną bei jau yra ketvirtas pasaulyje, tačiau antrą savaitę iš eilės suklumpa turnyro finale.

Šiame sezone Carlitosui bene didžiausią nerimą kelia oponentai iš Italijos – du pralaimėjimai J.Sinneriui, po sykį nusileista Matteo Berrettiniui ir Lorenzo Musetti. Kiti pralaimėjimai patirti Rafaeliui Nadaliui, Alexanderiui Zverevui ir Sebastianui Kordai.

Italijos teniso talentas šiemet laimėjo visus 8 sykius prieš ispanus. 250 ATP reitingo taškų ir 81 tūkst. eurų uždirbęs tenisininkas sugrįžo į pirmą ATP dešimtuką, tačiau jau po savaitės jį ir vėl paliks, kadangi negins titulo Vašingtone.

Per žingsnį nuo antrojo titulo iš eilės Umage buvusiam C.Alcarazui atiteko 150 ATP reitingo taškų ir 47,5 tūkst. eurų.

VIDEO: Carlos Alcaraz vs Jannik Sinner For The Title | Umag 2022 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas