Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 18

Dviejų geriausių pasaulio tenisininkų susidūrime – N.Džokovičiaus dominavimas

Dvi pirmosios pasaulio raketės Turine vykstančiame „Nitto ATP Finals“ turnyre susikovė dėl antrojo bilieto į pirmenybių finalą, kurį užtikrintai pagriebė Novakas Džokovičius (ATP-1).
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Serbijos teniso megažvaigždė antrajame vyrų vienetų varžybų pusfinalyje užtikrintai 6:3, 6:2 susitvarkė su Carlosu Alcarazu (ATP-2) ir jau devintąjį sykį karjeroje pateko į baigiamojo metų turnyro finalą.

Susitikimo pradžioje daugiau šansų išsiveržti į priekį turėjo beveik 16 metų jaunesnis ispanas, tačiau keletą oponento šturmų atlaikęs Nolė sėkmingai apgynė savo padavimus.

Pirmojo seto lūžis įvyko aštuntajame geime, kuriame netikėtai pasipylė „Carlitoso“ neišprovokuotos klaidos. Vieną kamuoliuką po kito į užribį siųsti pradėjęs jaunuolis atidavė savo padavimus, o netrukus setas buvo legendinio serbo kišenėje.

Antroje žaidimo partijoje N.Džokovičius varžovo padavimų seriją laimėjo jau trečiajame geime ir nors antroji pasaulio raketė dar bandė inicijuoti sugrįžimą, fantastišką gynybą demonstravęs ATP reitingo lyderis susikurto pranašumo iš savo rankų nebepaleido.

Rekordinio septintojo „Nitto ATP Finals“ trofėjaus sekmadienį sieksiančio Serbijos tenisininko lauks dar vienas naujosios kartos atstovas – italas Jannikas Sinneris (ATP-4).

Abiejų finalo dalyvių keliai šią savaitę jau buvo susikirtę grupių etape, kuomet dramatišką pergalę po 3 setų kovos iškovojo kortų šeimininkas. Apskritai tarpusavio mūšiuose rezultatu 3:1 pirmauja Novakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas