Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 19

Dviguba F.Tiafoe pergalė Štutgarte – nugalėtojo trofėjus ir vieta Top 10

Štutgarte (Vokietija) vykusiose ATP 250 serijos pirmenybėse „BOSS OPEN“ čempiono titulą iškovojo JAV tenisininkas Frances Tiafoe (ATP-10).
Frances Tiafoe
Frances Tiafoe / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Dramatiškame finale 25-erių amerikietis 4:6, 7:6(1), 7:6(8) palaužė kortų šeimininką Janą-Lennardą Struffą (ATP-21) ir iškovojo trečią karjeros titulą ATP ture.

Trečiojo seto pratęsime F.Tiafoe buvo per tašką nuo pralaimėjimo, tačiau lemiamais momentais žaidė solidžiau, o savo pergalę finale įtvirtino pademonstravęs įspūdingą reakciją prie tinklo.

Tai pirmasis JAV teniso rinktinės lyderio titulas ant žolės, po kurio tenisininkas gali pasigirti iškovojęs po vieną ATP trofėjų ant trijų skirtingų dangų – žolės, kieto paviršiaus ir grunto.

109 tūkstančius eurų ir 250 ATP reitingo taškų užsidirbęs turnyro čempionas pirmą kartą karjeroje pakilo iki 10-tos pozicijos ATP reitinge. Dviem laipteliais aukščiau už savo tautietį yra ir Tayloras Fritzas – įdomu tai, kad paskutinį kartą du amerikiečiai tarp 10 geriausių planetos žaidėjų buvo dar 2012 metais (Mardy Fishas ir Johnas Isneris).

J-L.Struffui atiteko 150 ATP reitingo taškų ir beveik 64 tūkst. eurų. Vokietijos tenisininkas pakilo iki rekordinės 21-os vietos ATP reitinge, tačiau tai jam buvo jau trečiasis pralaimėtas ATP finalas iš tiek pat bandymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas