Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 26

Dviguba Naomi Osakos pergalė – laimėjo „Australian Open“ ir taps pirmąja rakete

Tai, ką per pastaruosius šešis mėnesius demonstruoja 21-erių metų japonė Naomi Osaka, yra mažų mažiausiai įspūdinga. Dar prieš metus 72-oje WTA reitingo vietoje buvusi tenisininkė šeštadienio rytą iškovojo savo antrą „Didžiojo kirčio“ titulą iš eilės, kai „Australia Open“ finale palaužė čekę Petrą Kvitovą. O pirmadienį naujai paskelbtame reitinge N.Osaka atsidurs pirmoje vietoje.
Naomi Osaka
Naomi Osaka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dramatišką pergalę finale Naomi Osaka pasiekė rezultatu 7:6(2), 5:7, 6:4. Susitikimas truko net 2 valandas ir 27 minutes.

Mačas rutuliojosi tarsi amerikietiški kalneliai – pirmajame sete nei viena tenisininkė neįrodė pranašumo ir viskas sprendėsi pratęsime, kuriame stipresnė buvo aukščiau reitinguota japonė.

Antrojo seto pradžioje P.Kvitova sumažino klaidų skaičių ir šovė į priekį – 2:0, tačiau lyg iš niekur nieko ketvirtoji pasaulio raketė pagavo savo žaidimo ritmą ir laimėjo keturis geimus iš eilės.

Tikras trileris prasidėjo pačiame antrojo seto įkarštyje – N.Osaka pirmavo 5:3 ir net 40:0 paduodant oponentei. Tačiau P.Kvitova žaidė šaltakraujiškai, išsaugojo tris match point'us, o didelę įtampą pradėjusi jausti japonė suklupo – atidavė keturis geimus paeiliui ir pralaimėjo setą 5:7.

21-erių tenisininkė po pralaimėto seto nebesutvardė savo emocijų ir ašarų kupinu veidu patraukė į rūbinę.

Tačiau sugrįžusi lemiamai partijai, praėjusių metų „US Open“ čempionė viską pradėjo iš naujo – agresyviai atakavo, puikiai padavinėjo ir laimėjusi oponentės padavimus trečiajame geime triumfavo 6:4.

Abi tenisininkės šiame susitikime atliko net po 33 winner'ius.

„Australian Open“ čempione tapusi Naomi Osaka savo banko sąskaitą papildys net 4,1 milijono JAV dolerių, o taip pat džiaugsis ir 2000 WTA reitingo taškų. Pirmadienį ji pirmą kartą taps pirmąja pasaulio rakete.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Naomi Osaka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Naomi Osaka

„Atsiprašau, viešas kalbėjimas nėra mano stiprioji pusė, tačiau stengsiuosi kaip nors tai praeiti. Didžiausi sveikinimai Petrai ir visai jos komandai, aš visuomet norėjau su tavimi sužaisti. Australijoje buvo tikrai karšta, tačiau aistruoliai visuomet užpildė arenas ir palaikė mus. Ir žinoma, ačiū visai mano komandai, nes būtent ji visuomet palaiko mano užnugarį“, – apdovanojimų ceremonijoje kalbėjo N.Osaka.

P.Kvitova, žaidusi pirmajame „Didžiojo kirčio“ turnyrų finale nuo 2014-ųjų Vimbldono, pelnė 1300 WTA reitingo taškų ir 2,05 milijono JAV dolerių. Ji WTA reitinge atsidurs iškart po Naomi – antroje vietoje.

„Scanpix“/AP nuotr./Petra Kvitova
„Scanpix“/AP nuotr./Petra Kvitova

„Tai yra nuostabu, kad aš ir vėl žaidžiau tokio didelio turnyro finale. Šaunuolė Naomi – tu, tavo komanda, jūs nusipelnėte būti pirmoje reitingo vietoje. Man didelė garbė laikyti šį nuostabų trofėjų. Noriu padėkoti savo šeimai ir draugams namuose. Ačiū turnyro organizatoriams, o labiausiai – savo komandai. Jie kiekvieną dieną buvo šalia manęs, net ir žinodami, kad galbūt nebegalėsiu žaisti“, – ašarų akyse nesulaikė P.Kvitova.

Priminsime, kad prieš 2017 metų Kalėdas, čekę jos namuose užpuolė vagys, kurie stipriai sužeidė tenisininkės riešą su peiliu.

Sekmadienį Melburne įvyks paskutinysis vyrų vienetų susitikimas – finale susikaus Rafaelis Nadalis ir Novakas Džokovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas