Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 14

Dvikova su R.Federeriu nuplaukė: R.Berankis vėl krito pirmame etape

Ričardo Berankio ir legendinio Šveicarijos tenisininko Rogerio Federerio dvikova neįvyks. Geriausias Lietuvos tenisininkas dar vieną ATP serijos turnyrą apleido jau po pirmojo jo etapo. Šią savaitę į 56-ą vietą ATP reitinge nukritęs 25-erių metų lietuvis žolės sezoną pradėjo nesėkmingai ir pirmame „Gerry Weber Open“ turnyro etape 5:7, 4:6 krito prieš 64-ąją pasaulio raketę Tuniso atstovą Maleką Jaziri.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo trečia M.Jaziri ir R.Berankio dvikova (Tuniso tenisininkas pirmauja 2:1). Abu tenisininkai ant žolės dangos vienas prieš kitą žaidė antrą kartą.

Pirmame sete tiek R.Berankis, tiek 64-oji pasaulio raketė užtikrintai atliko padavimus, tačiau rezultatui esant 5:4 įsisiautėjęs M.Jaziri laimėjo tris geimus iš eilės ir nusinešė pergalę.

Antrą dvikovos dalį M.Jaziri pradėjo dviem iš eilės laimėtais geimais ir neiššvaistęs šios minimalios persvaros užsitikrino vietą „Gerry Weber Open“ turnyro antrame etape.

Nesėkmę Halėje vykstančių ATP 500 serijos varžybų pirmame etape patyręs R.Berankis turnyrą apleido nepelnęs nė vieno ATP reitingo taško, tačiau piniginę papildęs kiek daugiau nei 12 tūkst. eurų

Tuo tarpu pirmą kartą „Gerry Weber Open“ turnyre dalyvaujantis 32-ejų metų Tuniso tenisininkas M.Jaziri užsitikrino 45 ATP reitingo taškus, o antrame etape susikaus su trečiosios pasaulio raketės Rogerio Federerio ir vardinį kvietimą gavusio vokiečio Janno-Lennardo Struffo poros nugalėtoju.

Geriausias Lietuvos tenisininkas R.Berankis pirmame etape krito jau trečiame ATP serijos turnyre iš eilės. Geriausias jo rezultatas šios kategorijos varžybose šiemet – vasario mėnesio pradžioje „Memphis Open“ turnyre pasiektas pusfinalis.

Primename, kad tai buvo pirmasis 56-osios pasaulio raketės mačas ant žolės dangos šiemet. Dabar R.Berankis keliaus į Notingamą, kur dalyvaus ATP 250 serijos „Aegon Open Nottingham“ turnyre. Tai bus paskutinės lietuvio varžybos prieš trečią metų „Didžiojo kirčio“ turnyrą – Vimbldoną.

Per visą savo karjerą geriausias Lietuvos tenisininkas ATP serijos turnyruose ant žolės iš viso žaidė vienuolika kartų ir iškovojo vos dvi pergales.

Šį sezoną geriausias Lietuvos tenisininkas iškovojo net tris titulus, tačiau visi jie laimėti „Challenger“ serijos varžybose.

Ričardas Berankis – Malekas Jaziri 5:7, 4:6

Dvikovos eiga:

Dešimtas geimas: Baigta. R.Berankis paduodant M.Jaziri pirmavo 40:15, tačiau auksinės progos neišnaudojo ir krito pirmame „Gerry Weber Open“ turnyro etape.

Devintas geimas: R.Berankis ir vėl laimėjo savo padavimus, tačiau norėdamas išsaugoti savo galimybes mače dabar turės perprasti M.Jaziri padavimų seriją.

Aštuntas geimas: dar viena puikiai atlikta M.Jaziri padavimų serija. 32-ejų metų Tuniso tenisininką nuo galimos dvikovos su Rogeriu Federeriu skiria viso labo vienas laimėtas geimas.

Septintas geimas: R.Berankis bando kibti Tuniso tenisininkui į atlapus ir dar kartą švelnina rezultatą – 3:4.

Šeštas geimas: M.Jaziri toliau veržiasi į priekį – 4:2.

Penktas geimas: geriausias Lietuvos tenisininkas nenuleidžia rankų ir švelnina rezultatą – 2:3

Ketvirtas geimas: M.Jaziri lietuviui nepalieka vilčių – Tuniso tenisininkas pirmauja 3:1.

Trečias geimas: R.Berankis pagaliau nutraukė penkių iš eilės pralaimėtų geimų seriją ir sušvelnino rezultatą – 1:2. Padavimus atliks M.Jaziri.

Antras geimas: antrame geime R.Berankis turėjo tris „break point'o“ galimybes, tačiau jomis pasinaudoti nesugebėjo. M.Jaziri priekyje 2:0.

Pirmas geimas: R.Berankis dar kartą ne itin užtikrintai atliko padavimus ir pralaimėjo ketvirtą geimą iš eilės. Antrame sete M.Jaziri pirmauja 1:0 ir dabar atliks padavimus.

Antras setas

Dvyliktas geimas: M.Jaziri be priekaištų atliko savo padavimus ir nusinešė pirmąjį setą – 7:5.

Vienuoliktas geimas: Ričardas paduodamas pirmavo 40:30, tačiau tuomet pralaimėjo tris taškus iš eilės ir apmaudžiai atidavė savo padavimus. M.Jaziri turės progą savais kirčiais užbaigti setą.

Dešimtas geimas: dar vienas „sausai“ laimėtas M.Jaziri geimas. Rezultatas – 5:5, padavimus atliks R.Berankis

Devintas geimas: Ričardas dar kartą laimėjo savo padavimus ir nuo pergalės pirmame sete dabar jį skiria vos vienas geimas. Padavimus atliks Tuniso tenisininkas.

Aštuntas geimas: M.Jaziri „sausai“ laimi padavimus ir lygina rezultatą – 4:4.

Septintas geimas: kol kas abu tenisininkai užtikrintai atlieka padavimus – 4:3. Padavimus dabar atliks M.Jaziri

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas