Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 11

Emocijų pliūpsnis Toronte: po 7 metų tame pačiame korte Serena ir vėl neprilygo šveicarei

Apie labai sunkų sprendimą jau netrukus baigti profesionalios tenisininkės karjerą teniso pasauliui pranešusi Serena Williams sulaukė tiesiog neįtikėtino palaikymo Toronte vykstančiame „National Bank Open“ turnyre, tačiau patyrusi skaudų pralaimėjimą dar labiau priartėjo prie akimirkos, kuomet tenisui galutinai ištars „sudie“.
Serena Williams
Serena Williams / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Intriguojančioje antrojo rato akistatoje absoliuti šio žaidimo legenda 2:6, 4:6 turėjo pripažinti Tokijo olimpinių žaidynių čempionės Belindos Benčič (WTA-12) pranašumą ir paskutinį kartą atsisveikinti su dar vienu turnyru.

Įdomu tai, kad 25-erių Šveicarijos tenisininkė Sereną įveikė antrą kartą karjeroje ir antrą sykį tai padarė tame pačiame centriniame korte Toronte. 2015 metais turnyro pusfinalyje tuomet vos 18-metė B.Benčič šokiravo teniso pasaulį, tačiau dabar užtikrintai pateisino favoritės statusą ir žengė į aštuntfinalį.

Milžiniškų ovacijų sulaukusi 40-metė veteranė iš Jungtinių Amerikos Valstijų po pralaimėjimo pasiliko korte ir davė paskutinį interviu Kanados publikai, kurio metu sunkiai valdė emocijas ir apsipylė ašaromis.

„Žinoma, labai daug emocijų. Tiesiog dievinu žaisti šiame turnyre. Norėjau sužaisti solidžiau, bet Belinda žaidė tiesiog per gerai. Pastarosios 24 valandos buvo labai įdomios. Kaip ir sakiau išleistame straipsnyje, aš esu tiesiog tragiška, kuomet reikia su kažkuo atsisveikinti. Bet sudie, Toronte“, – kalbėjo Serena.

Toronte 2001, 2011 ir 2013 metais triumfavusi tenisininkė dabar grįš į gimtinę, kur jos laukia du paskutinieji karjeros turnyrai. Kitą savaitę ji varžysis pirmenybėse Sinsinatyje, o su tenisu atsisveikins „US Open“ turnyre Niujorke.

S.Williams vis dar gali pakartoti visų laikų iškovotų „Didžiojo kirčio“ titulų rekordą, priklausanti Margaret Court. Australė savo kraityje turi 24 trofėjus, amerikietė – 23.

Savo ruožtu B.Benčič kitame etape laukia Garbine Muguruzos (WTA-8) iššūkis. Tragišką sezoną žaidžianti ispanė 6:4, 6:4 susitvarkė su este Kaia Kanepi (WTA-31).

Šiemet G.Muguruza yra laimėjusi vos 9 sykius iš 21, nors praėjusius metus užbaigė laimėdama finalinį WTA turnyrą Meksikoje.

VIDEO: Belinda Bencic vs. Serena Williams | 2022 Toronto Round 2 | WTA Match Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas