Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 08

Fantastika: 43-ioji raketė baltarusę paliko be finalo ir pirmos reitingo vietos

Stebuklingą sugrįžimą trečiajame sete „Roland Garros“ pusfinalyje inicijavusi Karolina Muchova (WTA-43) pateko į pirmą karjeros „Didžiojo kirčio“ finalą.
Karolina Muchova
Karolina Muchova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Permainingame net 3 valandas ir 13 minučių trukusiame pusfinalyje Čekijos tenisininkė sensacingai 7:6(5), 6:7(5), 7:5 eliminavo vieną turnyro favoričių Aryną Sabalenką (WTA-2) iš Baltarusijos.

Labai arti pergalės antrajame sete buvusi K.Muchova lemiamoje partijoje buvo patekusi į nepavydėtiną padėtį, o pamažu pasidavinėti pradėjo ir tenisininkės kūnas, kuris sunkiai atlaikė grėsmingosios oponentės agresyvumą.

26-erių čekė atsilikinėjo 2:5, tačiau aštuntajame geime paduodama išsaugojo match point'ą ir pakilo į lemiamą šturmą. Savo ruožtu A.Sabalenka svarbiausiu metu tarsi suakmenėjo ir pradėjo daryti vieną šiurkščią klaidą po kitos.

Puikiai padavinėjusi 43-ioji pasaulio raketė galiausiai laimėjo penkis geimus be atsako ir pratęsė savo pasaką Paryžiuje.

Čekijos atstovei žengti toli „Didžiojo kirčio“ turnyruose nėra naujiena – 2021 metais Melburne ji pasiekė pusfinalį, o 2019 ir 2021 m. Vimbldone krito tik ketvirtfinalyje, tačiau tenisininkės progresą pastaraisiais sezonais buvo stipriai pristabdžiusios nuolatinės traumos.

K.Muchova dar kartą įrodė, kad geriausią savo tenisą žaidžia prieš pajėgiausias pasaulio žaidėjas – dvikovose prieš Top3 oponentes čekė yra laimėjusi visas penkias žaistas dvikovas.

Finale jos varžove bus titulą ginanti Iga Swiatek (WTA-1) arba brazilė Beatriz Haddad Maia (WTA-14).

A.Sabalenkai tai buvo pirmasis pralaimėjimas „Grand Slam“ varžybose šiemet. Baltarusė turėjo puikią progą pirmą kartą karjeroje tapti WTA reitingo lydere, tačiau dabar viskas I.Swiatek rankose – lenkei reikia pergalės pusfinalyje ir ji liks WTA reitingo soste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas