Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 19

Favoritai krenta it lapai: Melburną palieka T.Fritzas ir A.Zverevas

Ketvirtoji „Australian Open“ teniso pirmenybių diena pažymėta įspūdingomis sensacijomis. Iš pradžių Melburną paliko aukščiausią reitingą iš likusių tenisininkų turėjęs Casperas Ruudas (ATP-3), o paskui jį lagaminus namo krautis gali ir Tayloras Fritzas (ATP-9) su Alexanderiu Zverevu (ATP-13).
Tayloras Fritzas
Tayloras Fritzas / „Scanpix“ nuotr.

JAV rinktinės teniso lyderis Tayloras Fritzas į Melburną atvyko kaip vienas pagrindinių pretendentų mesti iššūkį pasaulio geriausiems.

Bent jau iš pirmo žvilgsnio amerikiečiui buvo palankūs ir turnyro burtai – teniso ekspertai Taylorui iš karto nutiesė kelią iki pat ketvirtfinalio, kur jo lauktų potencialus mūšis su Casperu Ruudu. Iškritus pastarajam daugelis neabejojo, kad devintoji pasaulio raketė pasieks pusfinalį ir ten susikaus su Novaku Džokovičiumi (ATP-5), tačiau kortų šeimininkas Alexei Popyrinas (ATP-113) turėjo kitų idėjų.

Australijos tenisininkas sužaidė vieną geriausių karjeros mačų ir penkių setų trileryje 6:7(4), 7:6(2), 6:4, 6:7(6), 6:2 palaužė ryškiu favoritu laikytą amerikietį.

„Man tai atrodo kaip sapnas, iš kurio nenoriu pabusti. Aistruoliai šiame mače buvo tiesiog neįtikėtini. O dieve, tai beprotybė! Tikrai pergalės nebūčiau iškovojęs be jūsų visų. Ši pergalė man reiškia tiek daug“, – sunkiai žodžius po pergalės rinko australas.

Tarsi iš patrankos šaudęs A.Popyrinas viso susitikimo metu oponentui suteikė tik dvi galimybes break'uoti. Pavyzdžiui, trečiajame sete jis laimėjo visus 20 taškų iš tiek pat galimų paduodant.

„Scanpix“ nuotr./Alexei Popyrinas
„Scanpix“ nuotr./Alexei Popyrinas

Tai ketvirtoji 23-ejų tenisininko karjeros pergalė prieš TOP 10 oponentą ir antroji „Didžiojo kirčio“ turnyre – 2019 m. jis Melburne sugebėjo patiesti Dominicą Thiemą.

A.Popyrinas pademonstravo ir išskirtines fizines savybes, kadangi antrą dvikovą paeiliui jam reikėjo kautis penkis setus. Pirmame etape australas užtruko 4 valandas ir 26 minutes, dabar – 4 val. ir 2 min.

Įdomu tai, kad praėjusiame sezone Australijos tenisininkas ATP ture iškovojo viso labo 5 pergales, o šiemet per pirmą mėnesį šį skaičių jau beveik pasivijo, turėdamas 4 laimėjimus.

Kitame etape A.Popyrino lauks kitas amerikietis Benas Sheltonas (ATP-89), kuris 7:6(3), 7:6(3), 7:5 palaužė Nicolasą Jarry (ATP-154) iš Čilės.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tayloras Fritzas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tayloras Fritzas

Savo ruožtu T.Fritzas „Grand Slam“ turnyruose patiria antrą didelį nusivylimą iš eilės. Praėjusių metų „US Open“ pirmenybėse jis krito jau pirmajame etape.

Pralaimėjimui įtakos galėjo turėti ir pėdos skausmai, dėl kurių po trečiojo seto į kortą buvo iškviestas medicininis personalas.

Tačiau staigmenos vyrų pirmenybėse Melburne tikrai nesibaigė. Neįtikėtiną rezultatą užfiksavo ir Michaelas Mmoh (ATP-107), tėškęs antausį Alexanderiui Zverevui – 6:7(1), 6:4, 6:3, 6:2.

Amerikiečio pagrindinėse varžybose Australijoje turėjo net nebūti – jis čia pateko su lucky looser statusu ir tapo tik penktuoju tokiu tenisininku, pasiekusiu trečią „Australian Open“ etapą.

Tai tik antroji 25-erių tenisininko pergalė prieš varžovą iš pirmojo ATP 20-tuko ir pirmasis žingsnis į trečią „Grand Slam“ etapą.

„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas
„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas

Po sunkios čiurnos traumos sugrįžti siekiantis A.Zverevas kol kas ir toliau atrodo kaip nesavas – sezono starte patyrė 3 nesėkmes per pirmuosius 4 mačus.

Antrojo etapo susitikime buvusi antroji pasaulio raketė kentėjo ir nuo šlaunies skausmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas