Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 16

Finalų prakeiksmo atsikratantis F.Auger-Aliassime'as – nugalėtojas Florencijoje

Florencijoje (Italija) vykusiame ATP 250 serijos turnyre „UniCredit Firenze Open“ čempiono titulą iškovojo Kanados teniso talentas Felixas Auger-Aliassime'as (ATP-13).
Felixas Auger-Aliassime'as
Felixas Auger-Aliassime'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Finale sekmadienį 22-ejų supertalentas užtikrintai 6:4, 6:4 įveikė amerikietį Jeffrey Johną Wolfą (ATP-75).

Tik dvikovos pradžioje dar nepakankamai apšilęs F.Auger-Aliassime'as padovanojo vieną iš savo padavimų serijų varžovui, tačiau susireguliavęs taikiklį prie padavimų linijos kontroliavo susitikimo eigą.

11 neatremiamų padavimų finale atlikęs Kanados teniso rinktinės lyderis viso turnyro metu pralaimėjo vienintelį setą – tai nutiko pirmajame mače, aštuntfinalyje prieš Oscarą Otte.

23-ejų JJ Wolfui tai buvo pirmasis karjeros ATP finalas. Apie itin karčią pirmąją patirtį finaluose amerikiečiui papasakoti tikrai galėtų būtent pats kanadietis.

Pastarasis ATP ture pralaimėjo net pirmus devynis savo finalus ir nuolatos buvo kritikuojamas dėl nesugebėjimo sužaisti solidžiai lemiamomis akimirkomis, tačiau šiemet laimėjo du titulinius mačus iš trijų (triumfas Roterdame ir nesėkmė finale Marselyje – aut. past.) ir jau spėjo atsikratyti šio prakeiksmo.

Turnyro Florencijoje čempionui atiteko 90 tūkstančių eurų čekis ir 250 ATP reitingo taškų, kurie yra labai svarbūs norint patekti į baigiamąjį metų turnyrą Turine.

Praėjusią savaitę Tokijuje triumfavęs T.Fritzas kanadietį aplenkė, tačiau šiemet tenisininkai dar kartą apsikeitė pozicijomis – juos skiria 180 taškų.

Kol kas panašu, kad būtent minėtieji žaidėjai ir greičiausiai lenkas Hubertas Hurkačas susikaus dėl paskutinio kelialapio į Turiną.

Savo ruožtu JAV tenisininkas JJ Wolfas per savaitę Italijoje užsidirbo kiek daugiau nei 54 tūkst. eurų ir 150 ATP reitingo taškų, kurie jam leis pakilti į rekordinę 56-ąją poziciją ATP reitinge.

VIDEO: Felix Auger-Aliassime Takes On J.J. Wolf To Lift The Trophy | Florence 2022 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas