Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 04

G.Dimitrovo pareiškimas – Paryžiuje patiesė S.Tsitsipą ir žais „Masters“ finale

Labai solidų tenisą antrojo sezono dalyje žaidžiantis Grigoras Dimitrovas (ATP-17) pateikė dar vieną netikėtumą Paryžiuje vykstančiame turnyre „Rolex Paris Masters“.
Grigoras Dimitrovas
Grigoras Dimitrovas / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame vyrų vienetų varžybų pusfinalyje Bulgarijos tenisininkas po permainingos trijų setų kovos 6:3, 6:7(1), 7:6(3) palaužė graiką Stefanos Tsitsipą (ATP-6) ir pateko į antrą karjeros „Masters“ finalą.

Viso susitikimo metu užtikrintai prie padavimų linijos atrodęs G.Dimitrovas taip nė sykio ir nepralaimėjo geimo paduodamas. Šią savaitę Paryžiuje tenisininkui tai jau antroji pergalė prieš oponentą iš pirmojo 10-tuko – antrajame etape buvo įveiktas ir Daniilas Medvedevas (ATP-3).

32-ejų bulgaras į „Masters“ kategorijos turnyro finalą sugrįžo po ilgesnės nei šešerių metų pertraukos – iki šiol vienintelį kartą dėl „Masters“ titulo jis kovėsi Sinsinatyje dar 2017 metais ir tuomet įveikė Nicką Kyrgiosą.

2017-ųjų sezonas G.Dimitrovui buvo geriausias karjeroje – metus jis pabaigė triumfuodamas „Nitto ATP Finals“ pirmenybėse ir ATP reitinge pakildamas iki rekordinės trečiosios pozicijos.

Nors skambių titulų šiame sezone Bulgarijos teniso atstovas dar neiškovojo, antroji metų pusė jam yra labai solidi. Pasiekti pusfinaliai Vašingtone, Čengdu ir Šanchajuje, ketvirtfinalis – Pekine, aštuntfinalis – Vimbldone.

Įdomu tai, kad paskutinį kartą trofėjų ATP ture G.Dimitrovas iškovojo būtent baigiamajame metų turnyre 2017 m. Tenisininko oponentu finale bus Novakas Džokovičius (ATP-1) arba Andrejus Rubliovas (ATP-5).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas