Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 07

G.Monfilso naujasis sezonas prasidės vėliau – prancūzas praleis „Australian Open“

Vienas geriausių Prancūzijos tenisininkų Gaelis Monfilsas (ATP-52) priėmė sprendimą praleisti naujojo 2023-iųjų sezono startą Australijoje.
Gaelis Monfilsas
Gaelis Monfilsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pastarasis 36-erių Prancūzijos teniso superžvaigždės sezonas buvo pažymėtas sunkiomis traumomis – metų viduryje G.Monfilsas susižeidė kulną ir be teniso praleido tris mėnesius, o jau pirmajame sugrįžimo turnyre patyrė pėdos traumą ir sezoną baigė anksčiau laiko.

Gaelio Monfilso trauma Monrealyje
Gaelio Monfilso trauma Monrealyje

Iš pirmojo 50-tuko iškritęs tenisininkas taktiniais sumetimais nusprendė praleisti turnyrus Australijoje. Tokiu atveju po paskutinės prancūzo traumos bus praėję bent 6 mėnesiai ir jis galės pretenduoti į „apsaugotą reitingą“ (angl. protected ranking), su kuriuo G.Monfilsas galės žaisti didžiausiuose turnyruose net ir turėdamas žemą reitingą.

Vienu pagrindinių tenisininko tikslų artėjančiame sezone išlieka dalyvavimas „Roland Garros“ turnyre, o ilgalaikėje perspektyvoje Gaelis taikosi į 2024-ųjų olimpines žaidynės gimtojoje Prancūzijoje.

„Artėjantis sezonas bus daugiau pereinamasis nuo traumų link geriausios sportinės formos. Turiu būti pakankamai konkurencingas patekimui į olimpines žaidynes. Nenorėčiau jų praleisti, nes jos tikrai bus man paskutinės. Apskritai tikiuosi, kad 2024-ųjų sezonas man nebus paskutinis, bet dar kiti metai – galimai taip“, – dėstė Monfilsas.

Kiek anksčiau duotuose interviu prancūzas atviravo, kad norėtų profesionaliai žaisti tenisą bent iki 40-ies, tačiau šį spalį pasaulį išvydusi dukrytė Skai tenisininko požiūrį kiek pakoregavo.

G.Monfilsas ateityje norėtų daugiau laiko skirti šeimai bei apriboti oficialių turnyrų skaičių. Priminsime, kad tenisininkas yra vedęs tenisą taip pat profesionaliai žaidžiančią ukrainietę Eliną Svitoliną.

„Twitter“ nuotr./Gaelis Monfilsas ir Elina Svitolina
„Twitter“ nuotr./Gaelis Monfilsas ir Elina Svitolina

Praėjusio sezono starte veteranas Australijoje užfiksavo puikius rezultatus – laimėjo ATP 250 turnyrą Adelaidėje bei pasiekė „Australian Open“ ketvirtfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas