Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Galingų kroato padavimų neatlaikęs V.Gaubas pralaimėjo Daviso taurėje

Varaždino mieste Kroatijoje startavo Daviso taurės pirmos grupės akistata tarp Lietuvos ir Kroatijos rinktinių. Lietuviams ji prasidėjo nesėkmingai – pralaimėjimą patyrė pajėgiausias šalies tenisininkas Vilius Gaubas (ATP-182).
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / „Scanpix“ nuotr.

19-metis šiaulietis per 1 valandą ir 20 minučių trukusią akistatą nusileido septyneriais metais vyresniam kroatui Bornai Gojo (ATP-439) – 4:6, 2:6.

Kroatijos teniso federacijos nuotr./Borna Gojo ir Vilius Gaubas
Kroatijos teniso federacijos nuotr./Borna Gojo ir Vilius Gaubas

Kroatas įgijo iniciatyvą pirmojo seto pradžioje, kai laimėjo V.Gaubo padavimus ir pirmavo 3:1.

Lietuvis turėjo šansą išlyginti rezultatą aštuntajame geime, kai turėjo du break pointus, tačiau puikiai padavęs 196 cm ūgio B.Gojo sugebėjo atsitiesti, laimėti savo padavimų seriją ir galiausiai pergalingai užbaigti pirmąjį setą – 6:4.

Dar sykį paduodant V.Gaubui varžovas triumfavo jau pačiame pirmajame antrojo seto geime. Netrukus tą pakartojo ir trečiajame geime, o sėkmingai žaisdamas ir per savo padavimų serijas, B.Gojo susikrovė milžinišką pranašumą – 4:0.

Per likusį laiką lietuviui atsitiesti nepavyko, jis pralaimėjo setą 2:6, tad Daviso taurės akistatoje iki trijų taškų į priekį išsiveržė Kroatija.

Tai buvo pirmoji šių tenisininkų tarpusavio akistata.

Iš Splito kilęs B.Gojo dar praėjusių metų lapkritį ATP reitinge buvo užkilęs net iki 72 vietos, o „US Open“ turnyre įveikė net tris varžovus ir pateko tarp 16 pajėgiausių tenisininkų. Vis dėlto vėliau jį iš vėžių ir pirmojo pasaulio šimtuko išmušė pasipylusios traumos.

Šįvakar įvyks ir antroji vienetų akistata. Jai Lietuvos rinktinės kapitonas Šarūnas Kulnys parinko trečiąją šalies raketę Edą Butvilą (ATP-368), kuris mes iššūkį pajėgiausiam kroatų žaidėjui Dujei Ajdukovičiui (ATP-105).

Varaždine lietuviams atstovauja ir Ričardas Berankis (ATP-326), bet jį stabdo nugaros skausmai, tad kol kas 34-erių veteraną mūsiškiai pasaugo. Lietuvos rinktinės sudėtyje dar yra ir 21-erių Pijus Vaitiekūnas (ATP-2002).

Šeštadienį bus žaidžiamas dvejetų mačas, kuriame lietuvių varžovais bus Mate Pavičius (dvejetų ATP-3) ir Mili Poljičakas (ATP-327).

Lietuvių ir kroatų dvikovą šeštadienį užbaigs dvi vienetų akistatos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas