Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 03

Garbine Muguruza pirmą kartą karjeroje rungtyniaus „Roland Garros“ finale

Ketvirtoji pasaulio raketė Garbine Muguruza nugalėjo 21-ą pagal skirstymą Samanthą Stosur ir pirmą kartą savo karjeroje žais „French Open“ finale. Ispanė pusfinalio dvikovoje užtruko vos 76-as minutes, o australę palaužė rezultatu 6:2, 6:4. Paryžiaus finale nugalėtoja susitiks su Serenos Williams ir Kiki Bertens poros nugalėtoja.
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Garbine Muguruza

G.Muguruza 2015-ais metais pateko į finalą Vimbldone ir tai iki šiol buvo geriausias ispanės pasiekimas „Didžiojo kirčio“ varžybose. „Roland Garros“ turnyre ji pastaruosius kelis metus žaisdavo ketvirtfinalyje, tačiau 2014-ais metais nusileido Marijai Šarapovai, o 2015-ais metais pralaimėjo Lucie Safarovai.

Šį mačą ispanė pradėjo du kartus palauždama varžovės padavimų seriją, todėl išsiveržė į priekį rezultatu 4:0. Vėliau ji laimėjo abi savo padavimų serijas ir nesunkiai iškovojo pergalę sete.

Antrame sete G.Muguruza padavimų jau nebežaidė taip užtikrintai bei pralaimėjo dvi savo padavimų serijas. Tačiau Ispanijos tenisininkė sugebėjo tris kartus palaužti varžovę ir iškovojo pergalę.

Ketvirtoji pasaulio raketė šiame mače laimėjo net 79-is proc. savo pirmųjų padavimų, tačiau vos 41-ą proc. savo antrųjų kirčių. Ji atliko penkis neliečiamus padavimus bei 20 smūgių be atsako.

VIDEO: Roland Garros 2016: Gražus Garbines Muguruzos taškas prieš Samanthą Stosur

Šį sezoną ispanė ant grunto dangos iškovojo 11-a pergalių ir patyrė tris nesėkmes. Madrido „Masters“ serijos turnyre ji krito jau antrame etape, o patekusi į pusfinalį Romoje ji turėjo pripažinti Madison Keys pranašumą.

Rezultatai ant kietos aikštės dangos dar prastesni. Ant šio aikštės paviršiaus ji laimėjo vos šešis mačus iš dvylikos ir dažniausiai savo pasirodymą varžybose baigdavo labai anksti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas