Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 02

Geriausią karjeros atkarpą žaidžiantis japonas – čempionas Seule

Įspūdingą tenisą pastaruosius keletą mėnesių žaidžiantis japonas Yoshihito Nishioka (ATP-56) pateikė dar vieną sensaciją Seule (Pietų Korėja) vykstančiame ATP 250 serijos turnyre „Eugene Korea Open Tennis Championships“ ir tapo pirmenybių čempionu.
Yoshihito Nishioka
Yoshihito Nishioka / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Sekmadienį didžiajame turnyro finale 27-erių tenisininkas 6:4, 7:6(5) palaužė ketvirtą skirstymą turėjusį Denisą Šapovalovą (ATP-24) ir iškovojo antrą karjeros ATP titulą.

Tiesa, jo Y.Nishiokai reikėjo laukti net keturis metus – pirmą ATP trofėjų japonas iškovojo dar 2018 metais Šendžene, Kinijoje.

D.Šapovalovui tai buvo pirmasis finalinis mūšis šiame sezone. Kanadietis sezoną pradėjo trimis pergalėmis iš keturių ATP taurėje, o tuomet solidžiai pasirodė „Australian Open“ turnyre, kuriame buvo per setą nuo pergalės prieš Rafaelį Nadalį ir pusfinalio, tačiau tai ir buvo bene vieninteliai tenisininko blykštelėjimai šiemet.

Savo ruožtu Y.Nishioka varžėsi antrajame ATP finale 2022 m. Birželio pradžioje tenisininkas buvo iškritęs iš pirmojo ATP šimtuko ir jau varžėsi „Challenger“ turnyruose, tačiau viską atgaivino nuostabus ATP 500 serijos turnyras Vašingtone, kuriame „Yoshi“ pasiekė finalą, nusileisdamas tik Nickui Kyrgiosui.

Po triumfo Seule kiek daugiau nei 170 tūkstančių JAV dolerių ir 250 ATP reitingo taškų iškovosiantis kairiarankis tenisininkas ATP reitinge kils į rekordinę 41-ąją poziciją.

Kelyje link čempiono trofėjaus Y.Nishioka ketvirtfinalyje patiesė ir antrą pasaulio raketę bei „US Open“ vicečempioną Casperą Ruudą, kuris ATP reitinge smuks į trečią vietą po R.Nadalio.

D.Šapovalovas, kuriam atiteks 150 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau nei 99 tūkst. JAV dolerių, ATP reitinge turėtų pakilti į 22-ąją vietą.

VIDEO: Yoshihito Nishioka vs Denis Shapovalov For The Title | Seoul 2022 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas