Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausia planetos tenisininkė imasi permainų – išsiskyrė su pagrindiniu treneriu

Pirmoji planetos raketė Iga Swiatek (WTA-1) šiomis dienomis pranešė apie rimtus pokyčius savo komandoje – tenisininkė nebedirbs su pagrindiniu savo treneriu Tomaszu Wiktorowskiu.
Tomaszas Wiktorowskis ir Iga Swiatek
Tomaszas Wiktorowskis ir Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

23-ejų tenisininkė su specialistu iš Lenkijos bendradarbiavo pastaruosius tris metus, per kuriuos iškovojo didžiąją dalį svarbiausių savo karjeros laimėjimų.

„Po 3 metų, kupinų skambių pasiekimų, kartu su treneriu T.Wiktorowskiu nusprendėme pasukti skirtingais keliais. Noriu pradėti padėka už įdėtas pastangas ir labai vertinu mūsų darbą kartu. Mūsų tikslas buvo pasiekti pirmąją WTA reitingo poziciją ir būtent Tomaszas buvo pirmasis, kuris pasakė, kad tai įgyvendinsiu“, – atsisveikinimo žinutę rašė Swiatek.

2021-ųjų metų pabaigoje su tautiečiu dirbti pradėjusi Lenkijos teniso žvaigždė per šį laikotarpį iškovojo keturis iš penkių savo „Didžiojo kirčio“ trofėjų, užkopė į WTA reitingo sostą bei užfiksavo ilgiausią pergalių (37) seriją WTA ture XXI amžiuje.

Padėdama T.Wiktorowskio jaunoji tenisininkė iš viso laimėjo 19 turnyrų, o šią vasarą Paryžiuje pridėjo ir olimpinę bronzą.

Dėl asmeninių aplinkybių turnyrus Pekine ir Vuhane praleisianti I.Swiatek taip pat atskleidė, kad dabar ieškos užsieniečio trenerio, kuris turėtų būti atskleistas per artimiausias keletą savaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas