Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 07

Geriausias pasaulio tenisininkas Meksikoje iškovojo pirmą sezono trofėjų

Pirmoji planetos raketė Daniilas Medvedevas (ATP-1) pateisino favorito statusą ATP 250 serijos turnyre „Abierto de Tenis Mifel“ ir iškovojo nugalėtojo trofėjų.
Daniilas Medvedevas
Daniilas Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vyrų vienetų turnyro finale 26-erių rusas užtikrintai 7:5, 6:0 sudorojo trečią skirstymą pirmenybėse turėjusį Cameroną Norrie (ATP-12) iš Didžiosios Britanijos ir laimėjo jau 14-ąjį ATP turnyrą savo karjeroje.

Pirmajame sete dukart su break'o pranašumu į priekį išsiveržęs D.Medvedevas pirmaudamas 5:4 ir paduodamas sugebėjo iššvaistyti du set point'us, o kitame geime tenisininkui prireikė ir medicininio personalo pagalbos, tačiau būtent nuo šios akimirkos žvėries režimą įjungęs rusas laimėjo kitus 8 geimus ir iškovojo užtikrintą pergalę.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas

Geriausiam planetos žaidėjui tai buvo jau ketvirtasis ATP finalas šiame sezone, tačiau pirmasis, baigęsis pergale. Iki turnyro Meksikoje rusas pralaimėjo tris kovas dėl titulo „Australian Open“ pirmenybėse, taip pat turnyruose Hertogenboše ir Halėje.

Nė seto Los Cabos mieste varžovams neatidavusiam D.Medvedevui tai taip pat buvo pirmasis triumfas nuo praėjusių metų „US Open“ turnyro, kuriame jis iškovojo pirmą „Didžiojo kirčio“ trofėjų. Nuo to laiko jis buvo pralaimėjęs net penkis finalus.

125 tūkst. JAV dolerių iškovojęs ir 250 ATP reitingo taškų savo kraitį papildęs turnyro čempionas išliks ATP reitingo viršūnėje. Dabar jį ir antroje vietoje esantį vokietį Alexanderį Zverevą skiria kiek saugesnis 1115 taškų skirtumas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas ir Cameronas Norrie
AFP/„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas ir Cameronas Norrie

Savo ruožtu C.Norrie, kuris praėjusiame sezone būtent šiame turnyre iškovojo pirmą karjeros ATP titulą, atiteks beveik 73 tūkst. JAV dolerių ir 150 ATP reitingo taškų, o tai britui leis pakilti į 11-ąją poziciją.

Dvejetų turnyrą Meksikoje sensacingai laimėjo serbo Miomiro Kečmanovičiaus ir amerikiečio Williamo Blumbergo pora, finale 6:0, 6:1 sutriuškinusi brazilą Marcelo Melo ir Pietų Afrikos Respublikos atstovą Raveną Klaaseną.

VIDEO: Daniil Medvedev vs Cameron Norrie | Los Cabos 2022 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas