Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 28

Geriausios Baltarusijos tenisininkės žinutė: „Vimbldonas man nerūpi“

Prasidėjus karui Ukrainoje vieno prestižiškiausių teniso turnyrų Vimbldono organizatoriai į pirmenybes duris užvėrė šalių agresorių – Rusijos bei Baltarusijos – atstovams. Viena geriausių planetos žaidėjų Aryna Sabalenka (WTA-5) dabar tikina, kad šis „Didžiojo kirčio“ turnyras jai neberūpi.
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

24-erių tenisininkė iš Minsko 2021 metais Vimbldone nužygiavo iki pusfinalio etapo, tačiau šiame sezone iškovotų WTA reitingo taškų apginti negalėjo.

Visiems tenisininkams iš Baltarusijos ir Rusijos buvo neleista varžytis Londone vykstančiame „Didžiojo kirčio“ turnyre ant žolės dangos dėl šių valstybių inicijuoto karo Ukrainoje.

Kol kas nėra aišku, ar ir artėjančiame sezone britai nuspręs neįsileisti rusų bei baltarusių, tačiau penktai pasaulio raketei Vimbldono organizatorių svarstymai – nebeįdomūs.

„Scanpix“ nuotr./Aryna Sabalenka
„Scanpix“ nuotr./Aryna Sabalenka

„Šioje situacijoje neturiu absoliučiai jokios kontrolės. Sulaksiu sprendimo, bet kaip bus – taip bus. Jei jie nori uždrausti mums atvykti dar vienerius metus – tebūnie. Jei taip nutiks, aš liksiu savo namuose Majamyje ir gerai praleisiu laiką su šeima, tai bus tarsi dar vienas tarpsezoninis laikotarpis. Man Vimbldonas nerūpi“, – kategoriškai rėžė baltarusė.

Itin permainingą 2022-ųjų sezoną išgyvenusi A.Sabalenka solidesnius rezultatus pradėjo demonstruoti tik metų pabaigoje, kuomet pasiekė „US Open“ pusfinalį ir „WTA Finals“ titulinį mūšį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas