Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 07 31

Goranas Ivanisevičius: „Nežinočiau kaip treniruoti Nicką Kyrgiosą“

Kroatijos teniso legenda Goranas Ivanisevičius tik prieš pat Vimbldono pradžią sukirto rankomis su pirmąja pasaulio rakete Novaku Džokovičiumi. Prieš tai kurį laiką be auklėtinio buvusiam kroatui buvo peršamas skandalingasis australas Nickas Kyrgiosas (ATP-52), tačiau abi pusės prie derybų stalo taip ir nesusėdo.
Nickas Kyrgiosas ir Goranas Ivanisevičius
Nickas Kyrgiosas ir Goranas Ivanisevičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nickas Kyrgiosas

2001 metais Vimbldoną laimėjęs G.Ivanisevičius kažkuo primena šiuo metu siautėjantį N.Kyrgiosą – aikštelėje kartais tapdavo laukiniu, pašėlusiu tenisininku.

Kalbėdamas su Prancūzijos žiniasklaida 47-erių kroatas atskleidė savo nuomonę ir galimybes bendradarbiauti su Nicku Kyrgiosu.

„Daugelis manęs klausia, ar galėčiau jį treniruoti, tačiau tiesa ta, kad nežinočiau kaip Nicką treniruoti, kaip su juo susikalbėti. Panašu, kad jis nenori klausyti kitų, galbūt viršesnių žmonių patarimų. Tikriausiai vienintelis šios problemos sprendimas, kad Nicką ir toliau treniruotų pats Nickas“, – teigė Ivanisevičius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Goranas Ivanisevičius ir Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Goranas Ivanisevičius ir Novakas Džokovičius

Praeityje su tokiais tenisininkais kaip Marinas Čiličius ar Tomašas Berdychas dirbęs strategas pripažino Australijos tenisininko talentą, tačiau pažėrė kritikos strėlių dėl jaunuolio posakių apie Novaką Džokovičių bei Rafaelį Nadalį.

„Nickas yra tikrai specialus ir tikrai tinkantis tenisui. Jis turi talentą tapti geriausiu pasaulyje, tačiau yra visiškai nenuspėjamas. Jis gali žaisti keletą įspūdingų mačų iš eilės, o tuomet visiškai nebesistengti. Sunku įsivaizduoti, ką Nickas pasiektų, jei į šį sportą žiūrėtų rimtai.

Jis gali turėti savo favoritus, tačiau apie simpatijas ir antipatijas nebūtina kalbėti viešai. Jei nugali oponentą, kurio nemėgsti, tiesiog nusišypsok ir paspausk jam ranką“, – N.Kyrgiosui patarimą davė legendinis kroatas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas

Priminsime, kad 24-erių tenisininkas po pralaimėjimo R.Nadaliui Vimbldone sukritikavo pastarąjį dėl nepagarbaus elgesio, o dar aštriau pasisakė apie N.Džokovičių – pasak australo, „Nolė trokšta būti mylimas kaip Rogeris Federeris“.

Nors šiame sezone N.Kyrgiosas iš 24 susitikimų laimėjo tik 13, Vašingtone tenisininkas startavo pergale – 7:5, 6:4 įveikė amerikietį Thai-Son Kwiatkowskį (ATP-206).

Įspūdingus australo smūgius pergalingame mače galite pamatyti vaizdo įraše.

VIDEO: Nicko Kyrgioso magija pirmame „Citi Open“ turnyro etape

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas