Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 09

Graikijos teniso žvaigždė apsisprendė – pagrindinio trenerio vaidmuo atiteks nebe tėčiui

Graikijos tenisininkas Stefanos Tsitsipas (ATP-4) atskleidė, kad pagrindinio trenerio pareigas iš tėčio Apostolos perims kitas puikiai pažįstamas asmuo.
Stefanos ir Apostolos Tsitsipai bei Markas Philippoussis
Stefanos ir Apostolos Tsitsipai bei Markas Philippoussis / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtosios pasaulio raketės pagrindinio stratego vaidmuo nuo šiol atiteks buvusiam Australijos tenisininkui Markui Philippoussiui.

Pastarasis, turintis graikiškų bei itališkų šaknų, prie S.Tsitsipo komandos buvo prisijungęs dar praėjusiais metais, tačiau šiemet abiejų pusių keliai išsiskyrė, kadangi tenisininkas norėjo tik vieno trenerio.

Visgi dabar aiškindamas savo sprendimą Graikijos teniso lyderis pripažino, kad akimirkomis dirbant su tėčiu jautėsi stagnacija ir atėjo laikas išbandyti naujus dalykus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipo tėtis Apostolos (kairėje)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipo tėtis Apostolos (kairėje)

„Dabar savo tėčiui suteikiau šiek tiek poilsio, kadangi jis mane be perstojo treniravo nuo tada, kai man suėjo 12-a metų. Tėvai kartais gali tapti labai emocionalūs, bet aš tą puikiai suprantu. Įsivaizduoju, kaip yra sunku stebėti ir susilaikyti, kuomet tavo vaikas aikštelėje išgyvena daug sunkių akimirkų. Tėtis niekur nepasitrauks ir vis tiek liks mano kelionės dalimi, bet dabar – laikas išbandyti naujus dalykus. Noriu maksimaliai išnaudoti savo potencialą, nes iki šiol jaučiau momentais jaučiau stagnaciją“, – pasakojo 24-erių tenisininkas.

Pasak graiko, tėtis Apostolos turėtų išlikti jo komandoje, bet su sūnumi keliaus tik į tam tikrus turnyrus, o nuolatiniu treneriu bus minėtasis M.Philippoussis.

„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipas ir Markas Philippoussis
„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipas ir Markas Philippoussis

Žaisdamas pirmą turnyrą vadovaujant australui S.Tsitsipas iš karto iškovojo titulą – praėjusią savaitę laimėjo ATP 250 serijos turnyrą Meksikoje.

„Markas yra nuostabus žmogus. Jis man labai padėjo ir visuomet buvo šalia manęs, nors žmonės galbūt to ir nepastebėjo, nes viskas vykdavo už uždarų durų. Jis labai svarus mano komandos papildymas“, – apie naująjį strategą puikiai atsiliepė Tsitsipas.

Graikas šią savaitę Toronte vykstančiose „Masters“ pirmenybėse debiutuos prieš Gaelį Monfilsą (ATP-276) iš Prancūzijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas