Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Graikijos teniso žvaigždę palikęs treneris pažėrė kritikos dėl darbo etikos

Graikijos teniso įžymybės Stefanos Tsitsipo (ATP-11) komandą pastarosiomis savaitėmis sukrėtė permainos – trenerių štabą paliko fizinio rengimo specialistas Christos Fiotakis.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / „Scanpix“ nuotr.

Ne vienerius metus kartu su 25-erių tenisininku dirbęs fizinio parengimo treneris Christos Fiotakis po „Roland Garros“ pirmenybių nutraukė bendradarbiavimą su graiko stovykla, o netrukus išstojo su viešais pareiškimais apie prastą savo buvusio auklėtinio darbo etiką.

„Uždarau šį etapą, kadangi pasakiau, jog iki „Roland Garros“ turnyro bandysiu atnešti maksimalių rezultatų. Mano kaip trenerio išsikelti uždaviniai buvo neįgyvendinti“, – graikų portalui SDNA teigė strategas, patvirtinęs gandus apie savo pasitraukimą.

Pasak C.Fiotakio, buvusi trečioji pasaulio raketė nėra pasiruošęs siekti aukščiausių tikslų – kovoti dėl „Didžiojo kirčio“ trofėjų bei pirmos ATP reitingo pozicijos.

„Mes pastatėme Stefanos ant kojų. Dabar jis ir vėl yra sveikas bei žaidžia aukščiausiu lygu po visų sveikatos problemų. Tačiau yra dalykai, kurių sukontroliuoti aš negaliu. Mano nuolatinė energija nesutapo su atmosfera komandoje. Deja, tačiau mūsų prioritetai yra skirtingi.

Labai nekantravau vykti į Paryžiaus olimpines žaidynes, kur būtume turėję tikrai neblogus šansus pakovoti dėl aukso, ko nepavyko Tokijuje. Tačiau kaip ir sakiau, mūsų prioritetai yra skirtingi ir man labai nepatinka Stefanos darbo etika. Nemanau, kad šiuo metu visas jo dėmesys yra suteiktas į „Didžiojo kirčio“ trofėjus ir ATP reitingo viršūnę. Būtent dėl to negaliu keliauti ištisus mėnesius ir namuose būti tik 25 dienas, kuomet tikslai nėra maksimalūs, o aš keliauju kad tik keliauti. Turiu pakankamai darbo namuose ir noriu savo energiją paskirstyti žmonėms, kurie tikrai nori kažko pasiekti. Be jokios įtampos“, – išdėstė treneris.

„Scanpix“ nuotr./Apostolos ir Stefanos Tsitsipai
„Scanpix“ nuotr./Apostolos ir Stefanos Tsitsipai

S.Tsitsipo pagrindiniu treneriu ir toliau išlieka tėtis Apostolos. Dažnais pykčiais paremti tėvo ir sūnaus santykiai jau ne sykį susilaukė kritikos iš kitų teniso pasaulio žmonių.

Šią savaitę Graikijos teniso meistras dalyvavo ATP 500 kategorijos pirmenybėse Halėje (Vokietija), kur krito jau aštuntfinalyje – 4:6, 4:6 nusileido Janui-Lennardui Struffui (ATP-41).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius