Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Grunto karalienė iš Lenkijos – I.Swiatek trečią kartą iš eilės laimėjo „Roland Garros“

Pirmoji pasaulio raketė Iga Swiatek (WTA-1) tęsia savo dominavimą „Roland Garros“ kortuose ant grunto – šeštadienį tenisininkė užsitikrino trečią atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių čempionės titulą iš eilės.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paryžiuje įvykusiame moterų vienetų varžybų finale 23-ejų tenisininkė vos per 1 valandą ir 8 minutes rezultatu 6:2, 6:1 sutriuškino Italijos atstovę Jasmine Paolini (WTA-15) bei iškovojo jau ketvirtąjį „French Open“ trofėjų ir penktąjį „Didžiojo kirčio“ titulą apskritai.

Susitikimo pradžioje būtent nedidukė 163 cm ūgio italė pirmoji laimėjo varžovės padavimus bei išsiveržė į priekį 2:1, tačiau iš esmės tai ir buvo viskas, ką pirmajame karjeros „Grand Slam“ finale sugebėjo pasiekti J.Paolini.

Greitai aukštesnę pavarą įjungusi I.Swiatek laimėjo kitus 20 iš 24 taškų bei pirmoje partijoje triumfavo 6:2. Antrajame sete ji pirmavo 5:0 ir buvo pasiekusi net 10 iš eilės laimėtų geimų seriją, bet Italijos tenisininkei bent jau pavyko išvengti „riestainio“.

Lenkijos teniso žvaigždė tapo tik trečiąja tenisininke, kuriai Paryžiuje pavyksta triumfuoti trejus metus iš eilės. Praeityje tai yra pavykę padaryti Justine Henin (2005–2007 m.) bei Monicai Seles (1992–1994 m.).

Maža to, dabar „Roland Garros“ turnyre I.Swiatek jau yra iškovojusi net 21 pergalę paeiliui, o tai ketvirtas geriausias rezultatas „Open Era“ laikotarpyje, nusileidžiant tik Chris Evert (29), M.Seles (25) ir J.Henin (24).

„Didžiojo kirčio“ turnyrų finaluose lenkė žaidžia tiesiog nepriekaištingai bei yra laimėjusi visus penkis žaistus titulinius mūšius. Pirmus 5 ar daugiau „Grand Slam“ pirmenybių finalus buvo pavykę laimėti tik legendinėms Margaret Court bei M.Seles.

Priminsime, kad su rimčiausiu iššūkiu per pastarąsias dvi savaites Prancūzijos sostinėje I.Swiatek netikėtai susidūrė antrajame etape, kuriame išsaugojo match point'ą ir 7:6(1), 1:6, 7:5 palaužė buvusią WTA reitingo lyderę Naomi Osaką (WTA-134).

„Open Era“ laikotarpyje tai yra 15-tasis kartas, kuomet čempione tapusi tenisininkė pakeliui link titulo išsaugo match point'ą.

„Roland Garros“ čempionei be apgintų 2000 WTA reitingo taškų atiteks ir įspūdingas 2,4 milijono eurų piniginis prizas.

J.Paolini tenkinsis 1300 WTA reitingo taškų ir 1,2 mln. eurų čekiu. Italė tapo tik trečiąja savo šalies atstove, kuriai pavyko pasiekti „Roland Garros“ finalą. Anksčiau tai buvo pavykę padaryti Francescai Schiavone (2010–2011 m.) bei Sarai Errani (2012 m.).

Per daug laiko liūdėti Italijos atstovei laiko tikrai nebus, kadangi ji su S.Errani sekmadienį kils į kovą dėl „Roland Garros“ moterų dvejetų čempiono trofėjaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius