Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 30

„Hat-trick'as“ tenise – Kanados talentas laimėjo trečią ATP turnyrą iš eilės

Stebuklus teniso korte pastarosiomis savaitėmis išdarinėjantis Felixas Auger-Aliassime'as (ATP-9) yra tiesiog nesustabdomas – tenisininkas triumfavo ir Bazelyje (Šveicarija) vykstančiame ATP 500 serijos turnyre „Swiss Indoors Basel“, o tai buvo jau trečiasis laimėtas turnyras paeiliui.
Felixas Auger-Aliassime'as
Felixas Auger-Aliassime'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Finale 22-ejų tenisininkas užtikrintai 6:3, 7:5 susitvarkė su kitu itin ryškią ateitį turinčiu talentu iš Danijos – Holgeriu Rune (ATP-25), kuriam yra vos 19 metų.

Abu į finalą prasmukę ATP turo talentai pastarosiomis savaitėmis tiesiog dominavo.

F.Auger-Aliassime'as į Bazelį atvyko po dviejų laimėtų turnyrų Florencijoje ir Antverpene, o H.Rune – po titulo Stokholme ir finalo Sofijoje.

Kanadiečiui tai buvo net 13-oji pergalė iš eilės ATP ture. Įdomu tai, kad iki šios serijos pradžios jaunuolis buvo laimėjęs vos 1 finalą iš 10, tačiau dabar triumfuoja jau trečiajame paeiliui.

Su šia pergale Felixas beveik užsitikrino vietą baigiamajame metų turnyre Turine. Pagal šiemet iškovotus ATP reitingo taškus dabar tenisininkas yra jau šeštas, už savęs palikęs rusą Andrejų Rubliovą. Kanadietį ir Taylorą Fritzą, kuris šiuo metu yra pirmas „už brūkšnio“, skiria jau 725 taškai.

ATP ture liko „Masters“ turnyras Paryžiuje, o paskutinį bilietą į Turiną pagriebti turėtų būtent A.Rubliovas – šansų dar turi T.Fritzas bei Hubertas Hurkačas, tačiau šiems tenisininkams yra būtinas triumfas Prancūzijos sostinėje ir palankiai susiklostę kiti rezultatai.

F.Auger-Aliassime'as tapo tik trečiuoju žaidėju šiemet, kuris turnyrą laimėjo nepralaimėdamas nė vienos savo padavimų serijos. Tai taip pat padaryti pavyko T.Fritzui (Istburnas) ir Nickui Kyrgiosui (Vašingtonas).

Priminsime, kad pusfinalyje Bazelyje jis eliminavo geriausią planetos tenisininką ir „US Open“ čempioną Carlosą Alcarazą. Beveik 400 tūkst. eurų ir 500 ATP reitingo taškų iškovojęs kanadietis ATP reitinge pakils į aštuntą vietą ir pakartos geriausią karjeros pasiekimą.

Savo ruožtu H.Rune bus apdovanotas beveik 215 tūkst. eurų čekiu ir 300 ATP reitingo taškų, kurie daną pirmą kartą karjeroje pakels į geriausių pasaulio žaidėjų 20-tuką – jam prognozuojama 18 vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas