Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 06

Hjustone – pergalingi N.Kyrgioso triukai ir sunki čiliečio titulo gynybos pradžia

„Fayez Sarofim & Co. U.S. Men's Clay Court Championship“ vienintelis ATP turnyras ant grunto, vykstantis Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tačiau kaip ir kiekvienais metais, kiek greitesnė danga pritraukia ne grunto ekspertus, tačiau gausybę amerikiečių, kurie čia eilę metų dominuoja.
Nickas Kyrgiosas
Nickas Kyrgiosas / „Scanpix“ nuotr.

Turnyro startas nenusisekė kortų šeimininkui Mackenzie McDonaldui (ATP-52). Jam burtai nepagailėjo australo Nicko Kyrgioso (ATP-94) iššūkio – pastarasis triumfavo rezultatu 4:6, 6:3, 6:4.

Susikūręs saugią persvarą trečiajame sete 26-erių tenisininkas susirinkusius aistruolius lepino ir sau įprastais smūgiais tarp kojų, o vienas iš jų buvo atliktas beveik tobulai – varžovas nesugebėjo atremti išradingai pasiųsto N.Kyrgioso „baliono“.

Beje, tai buvo ne tik pirmoji charizmatiškojo australo pergalė ant grunto nuo 2019-ųjų gegužės, bet ir apskritai pirmasis mačas ant šios dangos po beveik trijų metų pertraukos.

Antrajame etape N.Kyrgioso lauks kitas amerikietis Tommy Paulas (ATP-34).

Taip pat puikiai startuoti pirmenybėse nepavyko geram australo bičiuliui Jackui Sockui (ATP-138), kuris Hjustone triumfavo 2015 metais.

Amerikietis buvo arti to, kad iš varžybų eliminuotų titulą ginantį Cristianą Gariną (ATP-29), tačiau čilietis išgyveno dramą – 4:6, 6:3, 7:5.

Antrajame etape išvysime Steve'ą Johnsoną (ATP-108), kuris dviejų amerikiečių mūšyje 6:3, 4:6, 6:4 palaužė Denisą Kudlą (ATP-81).

S.Johnsonas yra vienintelis tenisininkas, kuriam turnyrą Hjustone yra pavykę laimėti du sykius – 2017 ir 2018 metais.

32-ejų amerikiečio triumfą tribūnose stebėjo ir dukrytė Emma.

„Net jei ir būčiau pralaimėjęs, vis tiek būtume su Emma puikiai praleidę laiką. Jai visiškai nesvarbu – laimėsiu aš, ar ne. Gyvenimas yra gražus – į viską reikia žiūrėti iš kiek kitos perspektyvos“, – kalbėjo Johnsonas.

Jau pirmajame varžybų etape buvo užfiksuotas ir didelis netikėtumas. Vienas turnyro favoritų Jensonas Brooksby (ATP-36) nesurado priešnuodžių prieš agresyvų JJ Wolfo (ATP-157) žaidimą – 4:6, 4:6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas