Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 21

Į kortus grįžtantis N.Džokovičius pasakojo, kokių reakcijų sulaukė iš kolegų tenisininkų

Geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-1) po pustrečio mėnesio pertraukos vėl mosuos rakete.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Skiepytis nuo COVID-19 kategoriškai atsisakantis ir skandalingai iš Australijos deportuotas 34-erių serbas jau šį pirmadienį pasirodys „ATP 500“ serijos turnyre Abu Dabyje (JAE).

N.Džokovičiui tai bus pirmosios varžybos šiemet. Praėjusią savaitę dar sykį patvirtinęs, kad nežada skiepytis nuo COVID-19, jis galės dalyvauti tik tuose turnyruose, kurie netaikys vakcinacijos reikalavimo.

„Turiu laikytis taisyklių. Žaisiu ten, kur galiu žaisti ir keliausiu ten, kur galėsiu patekti“, – tennisworldusa.org teigė N.Džokovičius, kuris metų pradžioje visais būdais stengėsi patekti į Australiją, nors ir žinojo, kad šalis įsileidžia tik pilnai nuo COVID-19 skiepytus asmenis.

„Žinoma, tai reiškia, kad negalėsiu žaisti visų turnyrų pasaulyje“, – pridūrė pirmąją vietą ATP reitinge užimantis tenisininkas.

Jau pirmoje kovoje Abu Dabyje N.Džokovičiaus lauks pavojingas varžovas – 19-metis italų talentas Lorenzo Musettis (ATP-58). Serbui tai bus pirmasis mačas nuo praėjusio metų gruodžio mėnesio.

„Po Australijos, žinoma, buvo daug visokių emocijų. Man reikėjo laiko viską apmąstyti ir psichologiškai pailsėti. Dabar esu atsigavęs ir pasiruošęs vėl žaisti bei kovoti“, – pasakojo N.Džokovičius.

Serbo teigimu, kolegos tenisininkai Abu Dabyje jį pasitiko išskėstomis rankomis. „Dauguma žaidėjų, su kuriais susitikau, buvo pozityvūs ir draugiški. Tai, žinoma – smagu. Negaliu pasakyti, kad tokių pačių reakcijų sulaukiau ir Australijoje. Ten buvo net šiek tiek keista, bet čia kol kas viskas gerai“, – teigė N.Džokovičius.

„Esu pasiruošęs šiam turnyrui taip, kaip galėjau geriausiai. Žinojau, kad galėsiu čia žaisti, todėl turėjau tikslą. Viskas gerai“, – pridūrė serbas.

Turnyre Dubajuje, kurio prizų fondą sudaro 3 mln. JAV dolerių, dalyvaus ir Ričardas Berankis (ATP-99). Atranką įveikusiam lietuviui pirmajame rate teks susitikti su vokiečiu Janu-Lennardu Struffu (ATP-56).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas