Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 25

Į Pakistaną išskrendančios teniso rinktinės nerimas – dėl žolės kortų

Lietuvos teniso rinktinė penktadienį Vilniuje surengė atvirą treniruotę, skirtą artėjančiai Daviso taurės akistatai prieš Pakistano rinktinę.
Edas Butvilas
Edas Butvilas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Lietuvos vyrų teniso rinktinė šeštadienį iškeliaus į vieną iš egzotiškiausių pastarojo laikotarpio kelionių. Kovo 4-5 d. Islamabado Sporto komplekse lietuvių lauks Daviso taurės akistata prieš Pakistano rinktinę. Susitikimas vyks žolės kortuose.

Lietuvos komandos kapitonas Rimvydas Mugevičius į rinktinę pakvietė geriausią šalies tenisininką Ričardą Berankį, o taip pat patyrusį Lauryną Grigelį bei jaunuosius Edą Butvilą, Ainių Sabaliauską ir Pijų Vaitiekūną.

Anot rinktinės kapitono, varžovų pasirinkta žolės danga gali tapti svarbiausiu lietuvių varžovu.

„Pakistano komanda turi vieną labai gerą dvejetų žaidėją. Labiausiai mane neramina danga, o ne varžovai. Mūsų komandos žaidėjais aš pasitikiu. E.Butvilas yra universalus žaidėjas, jam ši danga didelių rūpesčių kelti neturėtų. Nebent – jaudulys. Tačiau komandoje yra ir labai patyręs L.Grigelis. Tad žiūrėsim kas konkrečią dieną atrodys geriau. R.Berankis antrus metus žaidžia brandžiausią savo tenisą. Aišku, po turnyro Dubajuje jis gali būti kiek pavargęs. Tačiau laiko dar yra, tikiu, jis tikrai atsistatys. Juolab, kad žolės danga jam patinka“, – dėstė R.Mugevičius.

Antrą kartą karjeroje į rinktinę pakviestas E.Butvilas teigė su nekantrumu laukiantis kelionės į Pakistaną.

„Labai laukiu šio susitikimo. Tai – mano antras kartas rinktinėje. Graikijoje patyriau visą Daviso taurės atmosferą, o dabar tikiuosi debiutuoti ir korte. Atiduosiu visą save. Žolės danga mano žaidimui tinka. Ji labai greita, man tai patinka, nes aš žaidžiu agresyvų žaidimą“, – kalbėjo tenisininkas.

Islamabado Sporto komplekso kortus Lietuvos tenisininkai turės galimybę išbandyti jau pirmadienį.

Žaidžiantis Pakistano rinktinės kapitonas Aisamas Qureshi į komandą pakvietė Muzammilą Murtazą, Aqeelą Khaną, Muhammadą Shoaibą ir Muhammadą Abidą.

Pandeminiame 2020-2021 m. Daviso taurės sezone Pakistano komanda sužaidė du susitikimus. Iš pradžių jie namie 3:0 sutriuškino Slovėnijos rinktinę, o vėliau 0:4 pralaimėjo japonams.

Daviso taurės varžybų reitinge pakistaniečiai užima 35-ą vietą. Lietuviai rikiuojasi 41-oje pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas