Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 11

I.Swiatek – „US Open“ čempionė

Lenkijos tenisininkė Iga Swiatek „US Open“ turnyro finale Niujorke 6:2, 7:6(5) įveikė tunisietę Ons Jabeur ir laimėjo savo trečiąjį „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrą.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / Julian Finney/Getty Images/AFP nuotr.

Anksčiau pirmoji pasaulio raketė I.Swatek dukart (2020 ir 2022 metais) laimėjo „French Open“.

„Prieš turnyrą neturėjau didelių vilčių, jis man buvo sunkus, tačiau atlaikiau psichologiškai“, – po finalo sakė 21 metų Lenkijos teniso žvaigždė.

Nugalėtojai atiteko 2,6 mln JAV dolerių čekis ir taurė, kurią įteikė legendinė Martina Navratilova.

Finale I.Swiatek itin pavyko pirmasis setas. Lenkė laimėjo pirmuosius du savo padavimus, vieną varžovės ir rezultatas iš karto šoko iki 3:0. O.Jabeur sugebėjo greitai smogti atgal ir sugrįžti į kovą (3:2), tačiau būsima čempionė vėl laimėjo tašką tunisietės padavimo metu ir daugiau atgal nesidairė.

Antrasis setas vėl prasidėjo lenkės laimėtais 3 geimais iš eilės, o O.Jabeur ėmė akivaizdžiai nervintis. Kitame geime I.Swiatek turėjo net 3 progas vėl laimėti tašką varžovės padavimo metu, tačiau nė viena nepasinaudojo ir tai įkvėpė Tuniso tenisininkę sugrįžimui.

O.Jabeur laimėjo savo ir varžovės padavimus bei sumažino atsilikimą iki 2:3. Vis dėlto I.Swiatek vėl laimėjo tunisietės padavimą ir atrodė, kad kova finale tuo baigsis. Nieko panašaus.

O.Jabeur laimėjo du geimus iš eilės ir turėjo 3 galimybes laimėti trečiąjį, tačiau jomis taip pat nepasinaudojo.

Netrukus tenisininkės nukeliavo į pratęsimą, kuris atspindėjo visą partiją – žaidėjos vis laimėdavo varžovių padavimus ir padėtis korte nuolat keitėsi. Vienu metu lenkė pirmavo 4:2, tačiau po keleto akimirkų priekyje 5:4 jau buvo tunisietė. I.Swiatek atsakė dviem savo taškais iš eilės ir tuomet jau nepaleido atsiradusios galimybės užbaigti finalą pergale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas