Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 24

Ilgą titulų badą nutraukusi graikė laimėjo prestižinį WTA turnyrą Meksikoje

Graikijos teniso superžvaigždė Maria Sakkari (WTA-9) daugiau nei ketverius metus laukė savo antrojo WTA titulo karjeroje, o dabar driokstelėjo WTA 1000 kategorijos pirmenybėse „Guadalajara Open AKRON“.
Maria Sakkari
Maria Sakkari / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Gvadalacharoje (Meksika) vykusio prestižinio WTA turnyro finale M.Sakkari rezultatu 7:5, 6:3 pranoko tikra pirmenybių staigmena tapusią amerikietę Caroline Dolehide (WTA-111).

Vienintelį karjeros titulą graikė iki šiol buvo iškovojusi 2019-ųjų gegužę Rabate (Marokas). Per šį laikotarpį tenisininkė pralaimėjo šešis finalus ir dar daugybę pusfinalių, bet galiausiai pasinaudojo auksine galimybe Meksikoje, kuomet į turnyrą nusprendė neatvykti tokios varžovės kaip Iga Swiatek, Aryna Sabalenka, Coco Gauff ar Jelena Rybakina.

Buvusi antroji pasaulio raketė tapo pirmąja savo šalies atstove, laimėjusia WTA 1000 kategorijos turnyrą ir vos antrąja, kuriai pavyko triumfuoti WTA turnyre ant kieto paviršiaus.

Praėjusiais metais Gvadalacharoje 29-erių tenisininkė suklupo finale, bet šiemet viso turnyro metu atrodė tiesiog stulbinančiai ir nepralaimėjo nė vieno seto.

Kiek daugiau nei 454 tūkstančius JAV dolerių ir 900 WTA reitingo taškų iškovojusi čempionė pakils į šeštą poziciją.

C.Dolehide atiteks beveik 288 tūkst. JAV dolerių ir 585 WTA reitingo taškai, kardinaliai pakeisiantys amerikietės karjeros kryptį. Aukščiausiai iki 99-os pozicijos pakilusi tenisininkė pirmą kartą pravers Top 50 duris ir rikiuosis 42-a.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas