Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 24

Ilgas laukimas baigėsi – amerikietė džiaugėsi WTA 1000 titulu Meksikoje

Jessica Pegula (WTA-3) yra viena stabiliausių WTA turo tenisininkių šame sezone, tačiau amerikietės titulų badas tęsėsi ilgiau nei tris metus – Gvadalacharoje (Meksika) ji laimėjo WTA 1000 kategorijos pirmenybes.
Jessica Pegula
Jessica Pegula / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Mūšyje dėl trofėjaus JAV teniso atstovė 6:2, 6:3 sutriuškino graikę Marią Sakkari (WTA-5) ir iškovojo vos antrą karjeros WTA titulą bei pirmąjį po ilgesnės nei trijų metų pertraukos po triumfo Vašingtone.

Įdomu tai, kad abi tenisininkės siekė savo pirmosios WTA 1000 karūnos, pirmojo titulo šiemet, o apskritai – antrojo karjeroje.

28-erių amerikietė šiame sezone yra iškovojusi jau 41 pergalę ir patyrusi tik 17 pralaimėjimų. Daugiau laimėjimų už ją šiemet yra iškovojusios dvi aukščiau reitinge esančios Iga Swiatek (62) ir Ons Jabeur (46).

Kelyje link titulo J.Pegula įveikė ne tik pavojingąją graikę, bet ir keturias „Didžiojo kirčio“ čempiones – Jeleną Rybakiną, Biancą Andreescu, Sloane Stephens ir Viktoriją Azarenką.

1000 WTA reitingo taškų ir 412 tūkstančių JAV dolerių čekį iškovojusi amerikietė pakilo į naują rekordinę trečią poziciją reitinge.

M.Sakkari atiteko 585 WTA reitingo taškai ir beveik 283 tūkst. JAV dolerių.

Abi tenisininkės jau netrukus varžysis finaliniame WTA turnyre, kuriame taip pat išvysime I.Swiatek su O.Jabeur, taip pat Coco Gauff, Caroline Garcia, Aryną Sabalenką ir Dariją Kasatkiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas