Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 17

Indian Velsas turės naują čempioną: J.Sinneris nukovė amerikietį ir žais prieš C.Alcarazą

Italijos teniso žvaigždė Jannikas Sinneris (ATP-13) užbaigė amerikiečio titulo gynybą „BNP Paribas Open“ turnyre ir žengė į pusfinalį, kuriame jo laukia dar rimtesnis oponentas.
Jannikas Sinneris
Jannikas Sinneris / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Permainingame ketvirtfinalio mūšyje 21-erių italas apgadino vakarėlį vietinei publikai ir įveikė būtent Kalifornijos valstijoje gimusį Taylorą Fritzą (ATP-5), kuris prieš metus Indian Velse sensacingai tapo čempionu.

Pasiekdamas turnyro ketvirtfinalį J.Sinneris jau pakeitė istoriją, tapdamas pirmuoju tenisininku iš Italijos per 47 metus, patekdamas tarp aštuonių pajėgiausių žaidėjų, o ketvirtadienį šis jaunuolis žengė dar vieną žingsnį į priekį.

„Tiesiog stengiausi žaisti kiek įmanoma agresyviai. Be jokios abejonės esu labai patenkintas savo pasirodymu. Rungtyniauti prieš Taylorą niekada nėra lengva, prieš jį pralaimėjau prieš du metus ir jis tiesiog dievina šias sąlygas, todėl esu labai laimingas“, – kalbėjo susitikimo nugalėtojas.

J.Sinneriui tai bus vos antrasis karjeros pusfinalis „Masters“ lygmenyje. Pirmasis toks atvejis buvo užfiksuotas 2021 metais Majamyje, kai tenisininkas galiausiai nužygiavo iki finalo, bet pralaimėjo Hubertui Hurkačui.

Nemažą dalį taškų praradęs T.Fritzas ATP reitinge smuks į 10 poziciją, tačiau po turnyro ji gali būti ir dar žemesnė. Šiuo metu 11 vieta prognozuojama būtent J.Sinneriui, tačiau dar viena pergalė jį pakylėtų ant devintojo laiptelio.

Tiesa, žengti į finalą Italijos teniso talentui bus beprotiškai sunku, kadangi pusfinalyje jo lauks fantastišką žaidimą demonstruojantis Carlosas Alcarazas (ATP-2).

19-metis paskutiniajame ketvirtfinalyje užtikrintai 6:4, 6:4 nukovė Felixą Auger-Aliassime'ą (ATP-10) bei į Indian Velso pusfinalį pateko antrus metus iš eilės.

„Carlitos“ tęsia kovą ne tik dėl pirmojo „BNP Paribas Open“ trofėjaus, bet ir dėl sugrįžimo į pirmą ATP reitingo poziciją, kuri šiuo metu priklauso Novakui Džokovičiui. Rokiruotė ATP reitingo viršūnėje įvyks tik tokiu atveju, jei ispanas triumfuos Kalifornijoje.

Beje, tai buvo pirmoji C.Alcarazo pergalė prieš TOP 10 oponentą nuo „US Open“ finalo, kuriame jis nugalėjo Casperą Ruudą.

Apskritai prieš varžovus iš stipriausiųjų dešimtuko ispanas gali pasigirti labai solidžiu pergalių ir pralaimėjimų santykiu (13:9). Atvirkštinis variantas F.Auger-Aliassime'o – darže – 13 pergalių ir net 31 pralaimėjimas.

Tarpusavio akistatose prieš Italijos superžvaigždę C.Alcarazas yra priekyje rezultatu 3:2.

VIDEO: Alcaraz Battles Auger-Aliassime; Sinner vs Fritz | Indian Wells 2023 Quarter-Final Highlights Part 2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas