Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 04

Išimtį dėl skiepų gavęs N.Džokovičius gins „Australian Open“ titulą

Geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius galės ginti pernai iškovotą „Australian Open“ turnyro titulą Melburne.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmoji planetos raketė antradienį instagrame pasidalino žinia, jog gavo išimtį, su kuria jam bus leista dalyvauti pirmajame 2022 m. „Didžiojo kirčio“ turnyre net ir nepasiskiepijus vakcina nuo COVID-19, nors to reikalauja taisyklės Australijoje.

„Fantastiškai praleidau laiką su savo artimaisiais per pertrauką, o dabar išvykstu su išimtiniu leidimu, – rašė N.Džokovičius. – Pirmyn, 2022-ieji. Esu pasiruošęs gyventi ir kvėpuoti tenisu per artimiausias turnyro savaites.“

Šią žinią jau patvirtino ir turnyrą organizuojanti organizacija „Tennis Australia“.

„Novakas Džokovičius varžysis „Australian Open“ ir jau yra pakeliui į Australiją“, – teigiama jų pranešime.

Devynis kartus „Australian Open“ turnyrą laimėjęs serbas Melburne galimai nebus vienintelis nepasiskiepijęs žaidėjas. Turnyro vadovas Craigas Tiley kiek anksčiau atskleidė, kad „Australian Open“ galės žaisti tenisininkai, kurie įrodys, kad negali skiepytis dėl medicininių priežasčių.

Tai vertina dvi nepriklausomos medicinos komisijos, kurios įvertina tenisininkų širdies ar kitas ydas, dėl kurių skiepytis gali būti pavojinga.

Tiesa, tikėtina, kad N.Džokovičius neseniai persirgo koronavirusu, kas jam taip pat leistų išvengti vakcinos ir dalyvauti „Australian Open“.

34-erių teniso žvaigždė Melburne sieks jau dešimto trofėjaus. Jis laimėjo paskutinius tris turnyrus 2019, 2020 ir 2021 m., o antroje vietoje pagal „Australian Open“ titulus esantį Rogerį Federerį lenkia jau trimis trofėjais (šveicaras turi šešis).

Be to, N.Džokovičius turi galimybė išsiveržti į priekį ir pagal iš viso per karjerą laimėtus „Didžiojo kirčio“ trofėjus. Šiuo metu tiek jis, tiek R.Federeris, tiek Rafaelis Nadalis prestižiniuose turnyruose yra laimėję po 20 kartų.

„Australian Open“ turnyras startuos sausio 17 dieną. Jame turėtų dalyvauti ir pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas