Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įsirašė į istoriją: traumų iškamuotas M.Čiličius tapo čempionu ATP turnyre Kinijoje

Pastaruosius du sezonus dėl nuolatinių traumų beveik nerungtyniavęs legendinis Kroatijos tenisininkas Marinas Čiličius (ATP-373) į ATP turą sugrįžo su trenksmu – laimėjo 250 taškų vertės pirmenybes „Hangzhou Open“.
Marinas Čiličius
Marinas Čiličius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kinijoje vykusio turnyro didžiajame finale antradienį 35-erių veteranas rezultatu 7:6(5), 7:6(5) palaužė kortų šeimininką Zhizheną Zhangą (ATP-43).

Praėjusią savaitę Hangdžou mieste prasidėjusiose pirmenybėse M.Čiličius startavo vos iš 777-tos pozicijos, o nužygiavęs iki pat čempiono trofėjaus įsirašė į teniso istoriją, tapdamas žemiausiai reitinguotu tenisininku, kuriam pavyko laimėti ATP turnyrą.

Iki šiol šis rekordas priklausė australui Lleytonui Hewittui, kuris 1998 metais Adelaidėje triumfavo iš 550-tos vietos ATP reitinge.

„Noriu padėkoti savo šeimai – žmonai ir berniukams. Visiems, kurie buvo su manimi per šį sunkų periodą. Visiems, kurie dirbo su manimi iš dienos į dieną, spaudė mane bei suteikė stiprybės. Nepaprastai didžiuojuosi šia pergale ne tik dėl savęs, bet ir dėl jų“, – apdovanojimų ceremonijoje kalbėjo Čiličius.

Kroatijos atstovas sunkią kelio traumą patyrė 2023-iųjų pradžioje ir praėjusiais metais sužaidė vos du mačus. Tenisininkas sugrįžo šio sezono starte, tačiau skausmai vėl atsinaujino, o galiausiai teko gultis ant operacinės stalo.

M.Čiličiui apskritai tai 21-asis ATP titulas karjeroje, iš kurių net 16 buvo iškovota ant kietos dangos. Čempionui be 250 ATP reitingo taškų atiteks ir kiek daugiau nei 152 tūkstančiai JAV dolerių.

Pirmą kartą ATP turnyro finale žaidusiam Z.Zhangui atiteks 165 ATP reitingo taškai ir beveik 89 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas