Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 08

Įsiutusi Marija Šarapova: „Iškart skųsiu ITF sprendimą“

Vos sužinojusi apie dvejų metų diskvalifikaciją Marija Šarapova visą apmaudą suskubo išlieti socialinėje erdvėje. 29-erių metų Rusijos tenisininkė plūdosi nesuprantanti tokio Tarptautinės teniso federacijos sprendimo ir žadėjo skųstis Sporto arbitražo teismui. 26-oji pasaulio raketė taip pat dėkojo už palaikymą bei meilę.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Scanpix“/AP nuotr.

Trečiadienio vakarą Tarptautinė teniso federacija (ITF) M.Šarapovą dvejiems metams diskvalifikavo už tai, jog ši vartojo tik šiemet uždraustą meldoniumą.

Anot Rusijos tenisininkės, šis verdiktas yra neteisingas, juolab kad Nepriklausomas tribunolas nustatė, jog M.Šarapova taisykles pažeidė netyčia.

„Tribunolas, kurio narius išrinko ITF, sutiko, jog aš taisykles pažeidžiau netyčia, tačiau vis tiek mane diskvalifikavo dvejiems metams. Iškart skųsiu šį sprendimą Tarptautiniam sporto arbitražo teismui,“ – pareiškė tenisininkė.

M.Šarapova, kuri per visą savo karjerą yra iškovojusi 35-is WTA serijos titulus, iš kurių 5-i – „Didžiojo kirčio“, Tarptautinę teniso federaciją taip pat užsipuolė, neva ši, visomis išgalėmis mėgindama aptikti pažeidimą, išleido krūvą pinigų ir kitų resursų.

„ITF tribunolas nustatė, jog aš meldoniumą vartojau ne kaip pasirodymą stiprinantį prepapratą, o kaip vaistą, – „Facebook“ paskyroje plūdosi rusė. – ITF, mėgindama rasti pažeidimą, išleido labai daug pingų, o tribunolas vis tiek nustatė, jog aš meldoniumą vartojau netyčia.“

Anot 29-erių metų rusės, jai dar pasisekė, jog sulaukė dvejų metų diskvalifikacijos, nes Tarptautinė teniso federaciją ją nuo turnyrų siekė nušalinti net ketveriems metams. Tai visai pagrįstas prašymas, nes meldoniumas priklauso S4 (hormonai ir metabolikai) grupei, už kurią sportininkai dažniausiai diskvalifikuojami ketveriems metams.

„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova
„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova

„Jūs turite žinoti, jog ITF prašė tribunolo mane diskvalifikuoti ketveriems metams, tačiau tribunolas atmetė ITF poziciją.“

M.Šarapova neribotam laikui buvo diskvalifikuota kovo 12-ąją t.y. praėjus penkioms dienoms, kai 26-oji pasaulio raketė pripažino, jog jos „Australian Open“ čempionato metu atliktame dopingo teste buvo rasta neleistino preparato meldoniumo, kurį Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) į juodąjį sąrašą įtraukė 2016 metų sausio 1 dieną.

Pati Rusijos tenisininkė teigė, jog šis laikotarpis jai buvo labai sunkus, nes ji pasiilgo teniso ir „nuostabių“ savo gerbėjų, „kurie yra patys ištikimiausi fanai pasaulyje“.

„Kovosiu už tai, kas, mano manymu, yra teisinga. Tikiuosi, kad į teniso kortus sugrįšiu kaip įmanoma greičiau.“

„Pasiilgau teniso ir nuostabių sirgalių, kurie yra patys ištikimiausi fanai pasaulyje. Perskaičiau jūsų laiškus, skaičiau jūsų komentarus socialiniuose tinkluose. Jūsų meilė ir palaikymas man padėjo iškęsti tą sudėtingą laikotarpį.“

Pagal ITF taisykles, M.Šarapova sprendimui apskųsti turi 21 dieną, tačiau panašu, jog tiek laiko rusei neprireiks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas