Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2023 01 21

Išlydėtas kaip čempionas: paskutines jėgas atidavęs A.Murray palieka turnyrą

Škotų teniso žvaigždė Andy Murray (ATP-66) galbūt ir nepateko į „Australian Open“ pirmenybių aštuntfinalį, tačiau trys tiesiog magiški tenisininko pasirodymai Melburne iš aistruolių atminties artimiausiu metu tikrai neišnyks.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė šeštadienį korte kaudamasis dar sykį paliko visą širdį, bet galiausiai po 3 valandų ir 29 minučių mūšio 1:6, 7:6(7), 3:6, 4:6 turėjo pripažinti Ispanijos tenisininko Roberto Bautistos-Aguto (ATP-25) pranašumą.

Prieš ketverius metu sabu tenisininkai Melburne taip pat susitiko Margaret Court arenoje, kurioje po penkių setų kovos laimėjo ispanas.

Tačiau toji dvikova turėjo visai kitokį prieskonį – tuomet A.Murray buvo paskelbęs, kad greičiausiai baigs karjerą, nes nebegali žaisti teniso aukščiausiu lygiu dėl klubo skausmų.

Visgi trijų „Didžiojo kirčio“ titulų savininkas ryžosi sunkiai operacijai, kuri išgelbėjo jo karjerą, o šiemet Australijoje 35-erių škotas priminė, kad vis dar yra elitinis žaidėjas.

Pirmajame rate jis šokiravo praėjusių metų pusfinalininką Matteo Berrettinį, antrajame – sugrįžimas iš 0:2 prieš kortų šeimininką Thanasį Kokkinakį.

Akivaizdžiai pervargęs Andy darė viską ir trečiojo etapo susitikime, tačiau metais jaunesnis ispanas buvo per stiprus ir kur kas šviežesnis. Per pirmus du mačus škotas korte praleido apie 10,5 val., kuomet jo oponentas – tik apie 5 val.

Po pralaimėjimo A.Murray sausakimšo stadiono buvo išlydėtas garsiomis ovacijomis ir kaip tikras čempionas.

Antrame „Didžiojo kirčio“ turnyre paeiliui Didžiosios Britanijos atstovas pasiekia trečiąjį etapą – tai labai geri ženklai tenisininkui, kurio pagrindiniu tikslu išlieka pasiekti antrą tokių turnyrų savaitę.

Savo ruožtu R.Bautista-Agutas dabar yra įvardijamas kaip favoritas pasiekti pusfinalį Melburne ir ten greičiausiai sutikti Novaką Džokovičių.

Patyręs Ispanijos tenisininkas aštuntfinalyje žais su amerikiečiu Tommy Paulu (ATP-35) ir sieks pakartoti geriausią karjeros rezultatą Australijoje.

Šios poros nugalėtojo kitu varžovu bus arba Benas Sheltonas (ATP-89), arba Jeffrey John Wolfas (ATP-67).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius