Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 16

Ispanijoje čempionu tapęs A.Rubliovas priartėjo prie baigiamojo metų ATP turnyro

Devintoji pasaulio raketė Andrejus Rubliovas (ATP-9) laimėjo pirmą kartą Chichono (Ispanija) mieste surengtą ATP 250 serijos turnyrą „Gijon Open“.
Andrejus Rubliovas
Andrejus Rubliovas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Jau netrukus 25-ąjį gimtadienį paminėsiantis tenisininkas turnyro finale be didesnių sunkumų rezultatu 6:2, 6:3 pranoko Sebastianą Kordą (ATP-47) iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Mūšyje dėl titulo A.Rubliovas žaidė beveik be užsikirtimų, o tą geriausiai iliustruoja mačo statistika – 29 winner'iai ir vos 4 neišprovokuotos klaidos.

Rusijos tenisininkui tai buvo ketvirtasis ATP titulas šiame sezone ir apskritai 12-asis karjeroje. Šiais metais jis taip pat laimėjo turnyrus Marselyje, Dubajuje ir Belgrade bei išlaiko nepriekaištingą rezultatą finaluose (4 pergalės iš tiek pat galimų).

Turnyro čempionas, savo kraitį papildęs 250 taškų, dar labiau sustiprino savąsias pozicijas lenktynėse dėl patekimo į baigiamąjį metų turnyrą Turine, kur susigrums aštuoni geriausi sezono žaidėjai. Dabar su 3440 taškais jis yra šeštas ir vos 115 tšk. atsilieka nuo tautiečio Daniilo Medvedevo, o laipteliu žemiau esantį Felixą Auger-Aliassime'ą lenkia jau 475 tšk.

Chichono mieste vykusiose teniso pirmenybėse sunkiausiai A.Rubliovui klostėsi pirmasis mačas prieš baltarusį Iliją Ivašką, kuris pareikalavo trijų setų. Vėliau rusas ganėtinai užtikrintai įveikė labai pajėgius Tommy Paulą (ATP-30) ir Dominicą Thiemą (ATP-165).

Pirmadienį A.Rubliovas ATP reitinge aplenks Taylorą Fritzą ir pakils į aštuntą poziciją. Už pirmąją vietą turnyre Chichone jam taip pat atiteks 93 090 eurų piniginis prizas.

22-ejų S.Korda kovėsi dėl antrojo karjeros ATP titulo (pirmasis iškovotas Parmoje 2021 m.). Amerikiečiui atiteks 150 ATP reitingo taškų ir 54 300 eurų čekis, o ATP reitinge jis turėtų būti 36-as.

VIDEO: Andrey Rublev vs Sebastian Korda For The Title | Gijon 2022 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas